Evropa Mrzio ih je, a i sam je bio njihov

Potvrđeno porijeklo Adolfa Hitlera

Nacistički vođa Adolf Hitler, koji je kriv za milione nastradalih u Drugom svjetskom ratu, smatrao je da je “arijevska rasa superiorna” i jedina prava, dok je Jevreje prezirao i smatrao ih inferiornim. Međutim, posljednja istraživanja istoričara, pokazuju da je upravo i sam bio pripadnik, kako je smatrao, “inferiorne rase”.

Sada su izgleda istoričari pronašli dokaze koji potvrđuju da je Hitlerov djeda bio Jevrejin.

Dr Leonard Saks rekao je da je njegova baka, iako je oduvjek odbijala da oda s kim je zatrudnjela, zapravo dijete dobila sa Jevrejinom koji je živio u Gracu.

Prvi put se njegovo jevrejsko porijeklo pominje 1930. godine, kada je Hitlerov advokat Hans Frenk rekao da je otkrio dokaz da je djeda nacističkog vođe živio u kući u kojoj je radila njegova baka.

Mnogi su poslije Frenkovog pogubljenja, nakon procesa u Nirnbergu, odbacili ovu teoriju. Čak je jedan poznati austrijski istoričar Nikolaus fon Preradovič navodno pronašao dokaz koji sugeriše da u Gracu 1836. godine, kada je začet Hitlerov otac Alois Šiklgruber, nije bilo Jevreja.

Međutim, dr Saks je uspio da dokaže da je u Gracu bilo Jevreja i prije 1850. godine. Takođe je predstavio dokaze da je Preradovič bio simpatizer nacista, te da je bio uvrijeđen navodima da bi Hitler mogao da ima jevrejsko porijeklo.

“Razmišljao sam o tome da neonaciste vrijeđa činjenica da Hitler ima jevrejsko porijeklo, zato što oni mrze Jevreje. Takođe, Jevreje vrijeđa činjenica da bi Hitler mogao da ima jevrejsko porijeklo. Ali sada, skoro cio jedan životni vijek je prošao od Trećeg rajha i sad nije vrijeme da se pitamo šta više vrijeđa, nego šta je istina i da pokušamo da razumijemmo Hitlera i Holokaust”, rekao je dr Saks, prenosi Daily mail.

Hitlerova baka Marija Ana Šiklgruber, majka njegovog oca Aloisa, bila je siromašna i živjela je na selu u sjeverozapadnom dijelu Austrije.

Malo toga se zna o njenom životu prije njene 42. godine života, kada je kao neudata, rodila Hitlerovog oca. Istoričari su primijetili da je ona odbila da prizna s kim je ostala u drugom stanju, te u krštenici nije pisalo nijedno ime kao ime oca. Kasnije se udala za Johana Georga Hajdlera, koji je potom usvojio Aloisa, a što je i zavedeno u krštenici.

Hitlerovo porijeklo dovedeno je u pitanje kada su njegovi protivnici počeli da šire glasine o tome da je zapravo njegov djeda Jevrejin. To se nacistima, kojima je “čistokrvna arijevska linija” bila najbitnija, naravno nije nimalo dopalo.

I sam Hitler je 1931. godine izdao naređenje da se istraže navodne glasine o njegovom jevrejskom porijeklu. Nekoliko godina kasnije, tačnije 1937, dokor koji se bavio istraživanjem gena, po Hitlerovoj dozvoli, objavio je otkriće do kojeg je došao – a to je da Hitler vodi porijeklo od austrijskih Njemaca.

Pošto je Johan Georg Hajdler upisan kao biološki otac Hitlerovog oca i krštenici to se smatralo sertifikovanim dokazom o Hitlerovom porijeklu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Commentator
Gost
Commentator

Ko će koga ka’ svoj svoga… Kakvih se sve manijaka rodi, ali ovaj ih je sve preskočio, toliko je naroda ubio i toliko je svijet stradao zbog bolesnog uma…

Agnostik@
Gost

Sad mogu da mu prikače šta hoće,iskreno…meni munja adolf pomalo liči na potomka deda mraza.

A, tako
Gost
A, tako

Znači otud crna kosa među plavim Švabama.

Tuborg
Gost
Tuborg

Kad procitah naslov pomislih da je Deretic opet nesto istraziva i rekoh srbin je 100% hahahahaha

Pedja
Gost
Pedja

Sad vam je jasno odakle potice patoloska mrznja Srba nad Crnogorcima .

TonciBoka
Gost
TonciBoka

mislis obratno?

Oli
Gost
Oli

Ti si Tonci ka sto sam ja Donald Trump

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Zašto misliš da je iko u Crnoj Gori mrzio Njegoša

Send this to a friend