Evropa

Probudio se Britanac koji je otrovan nervnim agensom

Ilustracija

Britanac Čarli Rouli koji se nalazi deset dana u bolnici poslije trovanja nervnim agensom novičokom došao je svijesti, javila je bolnica u Solsberiju.

Bolnica je saopštila da je konstatovano malo, ali značajno poboljšanje zdravlja 45-godišnjaka koji je u “kritičnom, ali stabilnom stanju i od sada je svjestan”.

Bolnica je dodala da je to dobra vijest, ali da još nije prošla sva opasnost i da je Rouli vrlo bolesan i da mu je potrebna specijalizovana njega 24 sata dnevno u bolnici u Solsberiju.

Roulijeva partnerka Don Sterdžis,44, koja je otrovana istim nervnim agensom, umrla je u nedjelju uveče.

Glavna pretpostavka policije je da je otrov vezan za napad istim moćnim nervnim agensom kojim su, početkom marta, korišćeni u napadu na dvostrukog ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju u Solsberiju.

Policija i dalje pokušava da utvrdi gdje su Rouli i njegova partnerka bili izloženi jakoj dozi ovog nervnog agensa, moguće dok su dirali neki kontaminirani predmet. Policija je pretražila detaljno više mjesta koja su oni posjećivali u Solsberiju i u Ejmsberiju, gde je Čarli Rouli imao stan.

Sterdžes je umrla poslije osam dana u bolnici, a nakon njene smrti otvorena je istraga za ubistvo.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend