Evropa

Reakcije na Makronovu izjavu: Upotrijebio surov rječnik

Merkel

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je da je rječnik koji je upotrijebio francuski predsjednik Emanuel Makron bio surov i poručila da ne dijeli njegov stav.

<<<Makron: NATO je na samrti, Evropa na ivici ponora<<<

Merkelova se osvrnula da izjavu Emanuela Makrona da NATO prolazi kroz “moždanu smrt”.

“NATO ostaje kamen temeljac naše bezbjednosti”, rekla je Merkelova na konferenciji za novinare s generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Berlinu.

Stoltenberg je, takođe, odbacio Makronov opis NATO-a, prenosi Rojters.

Makron je prethodno, u intervjuu za britanski “Ekonomist”, ocijenio da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.

On je upozorio članice evropske zemlje da se više ne mogu osloniti na SAD, odnosno da se od Amerike više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja članica NATO-a.

“Ono što trenutno prolazimo može se opisati kao moždana smrt NATO-a. Evropa se nalazi na ivici ponora”, kazao je Makron.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srbijanac
Gost
Srbijanac

Istina je nekad surova moja Andzel

EU Number One
Gost
EU Number One

Makron je u pravu, EU se mora osloboditi Amera ako misli dalje samostalno odlucivati.I iskreno mislim da EU placa reket Amerima, kao sto ga i mi placamo EU.Nama jedino je dobro sto je taj reket nizi nego sto bi bio da ga placamo Rusima ili ne daj Boze Turcima.Usput imamo sansu da nas prime u EU, jer bi i njima… Više »

Gospava
Gost
Gospava

Obicna domacica !!!

Jež
Gost
Jež

Rekli su Amerikanci, nadobudnim Francuzima, zbog neučešća u Zalivskom ratu, da će im se osvetiti.
Od tada ih ignorišu na svakom koraku.
Što se nas tiče, znamo koliki su nam prijatelji.

Haris
Gost
Haris

Pušti ti te priče, nego reci prosto: laže ili ne laže?

Dzordz
Gost
Dzordz

Nijesu Englezi ludi sto bjeze iz EU. Dolaze neka druga vremena. Mozete se osloniti samo na sebe. Ide nova preraspodjela svijeta.

Veeeeruj mi
Gost
Veeeeruj mi

Naprotiv, oni su blesavi, i grdno su se zaEbali… sad bi najradije da nije bilo Bregzita

cekajmalo
Gost
cekajmalo

Ne znas ni sta je bregzit.

Thor
Gost
Thor

Da da, novi svjetski poredak i multipolarizam definisu planetarnu civilizaciju. EU i NATO su gotovi projekti. Problem nasih lidera je sto ne vide dalje od nosa. Zakasnili smo!

G s
Gost
G s

Eto da niste dirali Njemačku 40ih sada bi imali jaku ujedinjenu Evropu. Svakom ujedinjenju je prethodilo osvajanje. Probali su sa Evropom malo drugačije posle, ekonomski, ali izgleda da ne ide. Ako se glavni evropski lideri ne slažu u stavovima oko osnovnih strateških pitanja bezbijednosti, ne može se govoriti o jednom tijelu.

Dzordz
Gost
Dzordz

Njemci su onda ratom probali. “ujediniti” Evropu, a sad su to probali novcem, ali im ponovo to nije proslo kao ni prvi put. EU se ne moze odrzati.

Commentator
Gost
Commentator

Kako će da oduvaju ovoga Makrona u skorije vrijeme…

Окле
Gost
Окле

Касно је сад Ангела, овако још више показујете неуједињонст ЕУ-је.

Mirko
Gost
Mirko

Surov ali istinit. Evropa treba da pocne da gleda samo na sebe. Mi naravno ne spadamo tu, mi smo vise afrika po demokratiji, vladavini prava, svijesti gradjana i standardu.

prijatelj
Gost
prijatelj

Mirko, Miśa ima istine što si napisao. Pozdrav.

Send this to a friend