Evropa

Rusi se našalili sa Džonsonom: Halo, ovdje novi premijer Jermenije

Džonson

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije Boris Džonson bio je meta ruskog šaljivdžije, koji se pretvarao da je novi premijer Jermenije.

U snimku se čuje kako Džonson čestita pozivaocu na izboru za premijera, te nastavlja razgovor o britansko-ruskim odnosima i trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u engleskom gradu Solsberiju.

Kazao je da je skoro 100 odsto siguran da predsjednik Rusije Vladimir Putin stoji iza tog napada i da je važno izbjeći “novi hladni rat”.

Šef britanske diplomatije posavjetovao je pozivaoca da pokaže “odlučnost i čvrstinu” u odnosu sa Putinom.

Reagovao je iznenađeno i tražio dodatne informacije kada mu je pozivalac rekao da Putin “utiče” na lidera britanske opozicije, laburistu Džeremija Korbina.

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da je Džonson shvatio da je poziv bio prevara.

“Provjerili smo i odmah smo znali da je taj poziv šala. Upotreba hemijskog oružja u Solsberiju i Siriji i nedavni događaji u Jermeniji su ozbiljna pitanja. Ove dječije akcije pokazuju nedostatak ozbiljnosti pozivaoca i onih koji stoje iza njega”, dodali su.

Snimak, koji traje 18 minuta, objavljen je na YouTube-u, a pripisuje se Vladimiru “Vovanu” Kuznjecovu i Alekseju “Leksusu” Stoljarovu, koji su već poznati po šalama i skrivenim kamerama, čije su mete bili brojni političari.

Ž.N.

Send this to a friend