Evropa

Rusija želi da oduzme dijete demonstrantima jer su ga poveli na protest

Moskva

Rusko tužilaštvo želi paru demonstranata da oduzme roditeljska prava zbog dovođenja djeteta na opozicioni skup prošlog mjeseca, javlja CNN.

Prema saopštenju moskovskog tužilaštva, roditelji su svog jednogodišnjeg sina poveli na demonstracije 27. jula, čime su “ugrozili dječakovo zdravlje i dobrobit te mu nanijeli fizičku i moralnu štetu”.

Rusko tužilaštvo će se iz tog razloga obratiti sudu radi ukidanja roditeljskih prava pomenutim demonstrantima.

Protesti zbog zabrane kandidature opozicije

27. Jula i 3. avgusta ove godine hiljade demonstranata pojavile su se na neprijavljenim skupovima u Moskvi kako bi protestovale protiv vlasti, odnosno protiv zabrane kandidatima opozicije da sljedećeg mjeseca učestvuju na opštinskim izborima.

Vlasti su saopštile kako je opozicionim kandidatima zabranjeno kandidovanje jer nisu uspjeli da sakupe dovoljan broj potpisa.

Tu tvrdnju su odmah negirali političari opozicije i njihovi pristalice.

Tokom ta dva protesta uhapšeno je više od 2.000 ljudi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
exspert123
Gost
exspert123

Ne treba djecu voditi na proteste , medjutim i reakcija drzave je previse stroga. POkretati postupak za oduzimanje roditeljskog pravaovim sto su protestovali je drakonska mjera i odrazava karakter vlasti u Rusiji.

marius
Gost
marius

E piši pamet takvim roditeljima, vodit dijete na protest. A bila je i jedna naša što je bebu malu vodila na “odupri se”, i time se falila u svom euforičnom komentaru.

Ljubo
Gost
Ljubo

U Rusiji je na snazi cist fasizam

Send this to a friend