Evropa

Salvini Giru: Odvedi migrante u Holivud, pa ih smjesti u svoje vile

Ričard Gir

Zamjenik premijera Italije Mateo Salvini poručio je američkom glumcu Ričardu Giru da bi migrante mogao svojim privatnim avionom da prebaci u Holivud i smjesti ih u svoje vile.

Salvini je to izjavio sinoć, nakon što je holivudski glumac ranije u toku jučerašnjeg dana, pozvao italijansku Vladu da prekine da “demonizuje ljude” i umjesto toga pomogne migrantima koji su “zaglavljeni” na Mediteranu na brodu kojim upravlja španska humanitarna grupa.

Gir je juče, u znak podrške, posjetio migrante na brodu “Open arms”. Salvini je Gira nazvao “velikodušnim milionerom” i “zahvalio mu” što je izrazio zabrinutost zbog sudbine migranata na brodu “Open arms”.

“Mogao bi da ih odvede u Holivud svojim privatnim avionom i podržava ih u svojim vilama. Hvala Ričarde!”, naveo je u saopštenju Salvini, prenio je britanski Ekspres.

Gir je prethodno, na konferenciji za novinare na italijanskom ostrvu Lampeduza, uporedio političku situaciju u Italiji sa onom u SAD.

“Mi imamo naše probleme sa izbjeglicama koje dolaze iz Hondurasa, Salvadora, Nikaragve, Meksika… Veoma je slično onome kroz šta vi ovde prolazite”, rekao je Gir, optužujući političare i u Italiji i u SAD za demonizaciju migranata, prenosi Rojters.

Na brodu “Open arms” sada se nalazi 160 migranata, kojima je Gir (69) juče donio kutije pune voća i razgovarao sa nekoliko osoba koje su izbjegle iz Libije.

Poznati glumac je pozvao svijet da pruži podršku i pomogne ljudima koji se nalaze na brodu, nazivajući ih “braćom i sestrama”.

“Open arms” se nalazi u međunarodnim vodama u blizini italijanskog ostrva Lampeduza pošto mu nije dozvoljeno da pristane u luke u Italiji i Malti, prenosi AP.

Gir je poznat po humanitarnom radu i učestvuje u kampanjama za zaštitu životne sredine.

“Glumac se zatekao u Italiji i kada je vidio vijesti oko “zaglavljenog” broda sa migrantima kontaktirao je špansku humanitarnu grupu “Open arms” i pitao kako može da pomogne”, izjavila je za AP portparolka te organizacije.

Dva dana kasnije, Gir je došao na Lampeduzu.

“Najvažnije za ove ljude je da mogu da dobiju slobodnu luku, da se iskrcaju s broda, da se domognu kopna i započnu novi život”, rekao je Gir.

11

avatar
1000
9
2
0
 
11
MirunGen. DukljaninMarkoDankoTorsades
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Znači, Gir bi trebao rješavati probleme da se Salvini, Tramp i slični ne bi oznojili? Koji bistričak! Pa tebe su građani birali da vodiš državu, fašisto! Šta ti je Gir kriv?! Kakav jeftini populizam, kud to ide svijet sa ovakvim političarima?!

Marko
Gost
Marko

Taman tako dušebrižnici iz Holivuda putuju po svijetu orgijaju i sole pamet neka proda jednu vilu i podijeli migrantima.

Torsades
Gost
Torsades

Bravo Gir. Ne osvrći se na ove fašiste komentatore sa CDM.

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo Salvini

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Eto tako

Sve doma
Gost
Sve doma

Migrante svojoj kuci pa neka se bore za nju

Mirun
Gost
Mirun

A normalno. Medju 1000 migranata nema 30 zena i djece ukupno. 90% muskarci od 17-18 do 35 godina. Nazad lagano pa pusku na rame i brani kucu i familiju

Kimi
Gost
Kimi

Tačno, pa kad toliko brine neka ih vodi doma,dobričina na tuđi račun,ima takvih dosta i pored Girosa

Danko
Gost
Danko

Girosa 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

budala
Gost
budala

Mateo, kralju!!!

Tuborg
Gost
Tuborg

Salvini kralju!!!! Od bjelosvjetskih dusebriznika i ne vladinih organizacija se disat ne moze

Send this to a friend