Evropa

Salvini: Italiji se smiješi kazna od tri milijarde eura

Salvini

Zamjenik italijanskog premijera Mateo Salvini izjavio je da od Brisela očekuje izricanje kazne Rimu od tri milijarde eura zbog rasta italijanskog duga i nivoa strukturnog deficita.

“U vrijeme kada nezaposlenost među mladima dostiže 50 odsto u nekim regionima, neko u Briselu zahtijeva, prema starim pravilima, kaznu od tri milijarde eura”, rekao je Salvini za radio RTL.

On je dodao da će uložiti svu svoju energiju u promjenu pravila iz prošlosti.

Njegova Liga pobijedila je na evropskim izborima u Italiji tokom vikenda, podsjeća AFP.

Očekuje se da će Evropska komisija pokrenuti disciplinski postupak protiv te zemlje 5. juna otvaranjem procedure povodom prevelikog deficita. Italija bi mogla biti kažnjena sa 0,2 odsto domaćeg proizvoda.

Veliki problem Italije je javni dug, koji je u 2018. godini bio na nivou od 132,2 odsto domaćeg proizvoda, što je daleko iznad 60 odsto, koliko dozvoljavaju propisi EU.

8

avatar
1000
1
7
0
 
4
FrankoBelNickToni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bel
Gost
Bel

Još se buni eee !

Franko
Gost
Franko

Naravno da se buni. Nikada EU i nikada NATO!

Bel
Gost
Bel

Alo duguju pare ejjj !!! Recimo ti duguješ pare nekome i praviš se budala poslije .

Franko
Gost
Franko

Ne duguju pare nikome. EU i Njemačka su svojom ucjenjivačkom i neokolonijalističkom politikom dovele Italiju i mnoge druge države u ekonomski pasivan i nezahvalan položaj. Nikada EU i nikada NATO!

Bel
Gost
Bel

Idi za Rusiju ako nećeš u EU , da si mrdao malo dalje znao bi kako je u EU . 60 god zaostajemo za EU a ti bi i dalje da budeš zaostao .

Franko
Gost
Franko

Za razliku od tebe jesam. I za razliku od tebe ja sam pravi Crnogorac, a ti ako ti se ne sviđa Crna Gora i prava Evropa Slobodnih nacija i naroda pravac američki divlji zapad.

Toni
Gost
Toni

Bune se protiv takvih drakonskih kazni, procitaj malo bolje. Bore se sa velikim deficitom i nezaposlenoscu, a ovi hoce dodatno da ih kazne sa tolikom kaznom. Nikakva logika, sem otimanje para od strane centralizovane EU vlasti

Nick
Gost
Nick

Da pitaju Mila i DK-eja da im pomognu?

Send this to a friend