Evropa

Scenario Skripalj se ponavlja, nađene dvije osobe bez svijesti

Nedaleko od mjesta gdje su otrovani bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova kćerka, nađene su dvije osobe u kritičnom stanju zbog izlaganja nepoznatoj supstanci.

Te dvije osobe prebačene su u bolnicu u Solsberiju i trenutno dobijaju terapiju, saopštila je danas lokalna policija i dodala da je u pitanju ozbiljan incident.

Muškarac i žena od oko 40 godina pronađeni su u nesvjesnom stanju u subotu, 30. juna ispred kuće u Amsberiju na jugu Engleske, oko deset kilometara od Solsberija gdje su 4. marta Skripalj i njegova kćerka pronađeni takođe u nesvjesnom stanju poslije pokušaja njihovog trovanja nervnim agensom.

Policija je dodala da su pacijenti, čija imena nijesu saopštena, u kritičnom stanju.

Lokalne zdravstvene službe navele su da taj slučaj ne predstavlja rizik za zdravlje stanovništva.

Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija bili su nedjeljama u kritičnom stanju u bolnici nakon što su otrovani nervnim agensom. London je tada optužio Moskvu da stoji iza trovanja i navodeći da je u napadu korišćen nervni gas razvijen u SSSR-u. Rusija je oštro odbacila te optužbe.

Ta afera je izvala diplomatski krizu između Londona i britanskih saveznika s jedne strane i Rusije s druge strane, jer je protjeran veliki broj diplomata.

1 Komentar na "Scenario Skripalj se ponavlja, nađene dvije osobe bez svijesti"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend