Evropa

Scene iz Napulja zaprepastile Svjetsku zdravstvenu organizaciju

Napulj je i doslovni gorio u noći kada je Napoli osvojio Kup Italije pobjedom nad Juventusom poslije boljeg izvođenja penala.

Na ulice grada podno Vezuva slila se rijeka ljudi, prizori su bili nestvarni, a pravi utisak sveopšteg slavlja i euforije se najbolje mogao sagledati iz šire perspektive – spektakularno se slavilo među južnjacima.

Ipak, glas razuma je dan kasnije pozvao na oprez, jer opasnost od virusa korona koji je u crno zavio Italiju, nije prošao, te je opravdana i kritika na ovakvo neodgovorno ponašanje Napolitanaca, i to od italijanskog predstavnika u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

“Žurke na ulicama i trgovima su strašne, sad je suđeno da se dese veliki problem. U ovom trenutku, kada je pandemija i dalje u jeku, takve stvari ne smiju da se rade. Srećom, to se desilo u Napulju, gdje guverner i gradonačelnik mjesecima sprovode veoma oštre mjere izolacije, što znači da je virus manje prisutan nego u drugim gradovima. Bez obzira na oprez koji postoji među stanovnicima Napulja, slavlje na ulicama nikako nije smjelo da se desi, kaže dr Ranieri-Guera.

“Međutim, želim da podsjetim koliko je ovakvo ponašanje bilo štetno za Lombardiju na početku pandemije virusa, kada je Atalanta igrala s Valensijom Ligu šampiona. Ne bih volio da zaraza ponovo bukne baš kad je tehnički naučni odbor popustio s karantinskim restrikcijama. Zaista je bolno gledati ove slike”, dodao je.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
Pokojna MilevaSupportForza napoliDejo cimbaljeviSo & TEKILA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pokojna Mileva
Gost
Pokojna Mileva

A jesu li ih zaprepastile scene iz Beograda sa teniskog turnira Đokovica od pre neki dan🤔🤔🤔

Support
Gost
Support

Greote. Neka su ih puštili da pobijede.

Forza napoli
Gost
Forza napoli

Zdravstvrna organizacija navijala za juventus. To je problem.

Dejo cimbaljevi
Gost
Dejo cimbaljevi

Ranka 100 pozitivnih u italiju

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

a ulicu nema niko

Send this to a friend