Evropa

Skandinavci na društvenim mrežama ismijali Britance koji se žale na ledeni talas

Ilustracija, foto: Twitter

Većina Velike Britanije je pod meteo-alarmom. Javni prevoz koji je prethodnih dana bio otežan, tek danas je počeo da se vraća u normalu, nakon što su aerodromi u Britaniji i Irskoj ponovo otvoreni.

Najžešća sniježna oluja koja je pogodila Britaniju u posljednjih 30 godina izazvala je paniku na ostvru, ali i podsmijeh komšija koji su na obilan snijeg navikli.

“Zvijer sa istoka”, kako nevrijeme nazivaju mediji u Velikoj Britaniji, donijela je velike količine snijega, a Skandinavci i Kanađani najglasniji su na društvenim mrežama među onima koji ismijavaju Britance jer se žale na snijeg i panično kupuju namirnice.

Korisnici društvenih mreža dijelili su fotografije sa zimskih kupanja, kanadskih fudbalera na terenu pod sniježnom olujom i smiješne mimove upućene ostrvljanima.

Međutim, ismijavanja komšija nisu najveći problem za Britance. Kako piše “Dejli mejl”, obilne padavine prethodnih dana mogle bi da izazovu i ozbiljne poplave. Otapanje snijega i nadolazeća oluja “Ema” razlog su zbog kog su britanske meteo službe izdale upozoranje na poplave u čak 53 oblasti na ostrvu. Oluja “Ema” donosi i jake vjetrove, a vlasti su već naredile evakuaciju za stanovnike Devona.

https://twitter.com/zesty_europe/status/969431019664412672

U pojedinim djelovima Britanije, tačnije sjevernoj Engleskoj i Škotskoj, očekuje se nastavak padavina. Prema najavama, do kraja dana u tim djelovima trebalo bi da padne u prosjeku pet centimetara snijega.

Send this to a friend