Evropa

Skup evropskih nacionalista u Milanu: Preoblikovaćemo kontinent nakon izbora

U Milanu je održan skup nacionalističkih partija iz cijele Evrope, sa koga je poručeno da će preoblikovati kontinet nakon izbora za Evropski parlament naredne sedmice.

Hiljade pristalica partije Liga, čiji je lider zamjenik italijanskog premijera Mateo Salvini, ispunile su centralni trg u Milanu, kako bi vidjele desničarske i antimigrantske lidere iz 11 zemalja EU, koji su ujedinili snage u borbi za vraćanja briselskih ovlašćenja.

“Ovdje nema ekstremista, rasista ili fašista. Ovdje se nije okupila krajnja desnica, već politika zdravog razuma. Ekstremisti su oni koji vladaju Evropom posljednjih 20 godina”, rekao je Salvini.

Salvini je uvjeren da će njegova novoformirana alijansa osvojiti rekordan broj mjesta na izborima, koji će biti održani od 23. do 26. maja.

Na skup u Milanu došli su i predstavnici francuskog Nacionalnog skupa, njemačke Alternative za Njemačku i holandske Slobodarske partije.

Šef RN-a Marin Le Pen rekla da je Evropu potrebno zaštititi od nekontrolisanih migracija koje su donijele milione izbjeglica i tražilaca azila na kontinent od 2014. godine.

“Ne želimo migracije koje su potopile naše zemlje i ugrozile naše stanovnike”, rekla je ona.

Prema posljednjim istraživanjima javnog mnjenja, Salvinijeva alijansa predstavljaće četvrti najveći blok u parlamentu EU, ali je Lepenova rekla da bi se i veliki broj drugih partija mogao pridružiti, uključujući stranku Fides, mađarskog premijera Viktora Orbana.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
CG volim🇲🇪Maverick
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CG volim🇲🇪
Gost
CG volim🇲🇪

Podrška čuvarima svoga naroda!

Maverick
Gost
Maverick

Zadnji put kad ovakvi osvojise glas u Evropi, izbi 2 sv rat…

Send this to a friend