Evropa Krije li nešto Putin?

Šta je zapravo eksplodiralo na sjeveru Rusije i zašto svi paniče

Eksplozija koja se desila u četvrtak u vojnoj bazi u Arhangelovsku ima mnogo veće posljedice nego što se to isprva činilo. Sada je otkriveno šta je zapravo eksplodiralo za vrijeme testiranja, a otvaraju se i nova pitanja.

Naime, prva vijest je bila da su poginula dva vojnika prilikom testiranja raketnog motora na tečno gorivo. Zatim je rečeno da nema opasnosti od radijacije, ali je onda zabranjeno brodovima da plove u dijelu Bijelog mora blizu mjesta nesreće.

Sada su vlasti konačno priznale da je u nekom periodu nivo radijacije u okolini i obližnjem naselju Severodvinsk skočio, ali su rekle da je to prestalo i da je sada situacija bezbjedna, piše “Dejli mejl”.

Ipak, izvještaji o radijaciji su podigli paniku među lokalnim stanovništvom, koje je pojurilo u apoteke da kupe jod kako bi se zaštitili od nje.

Međutim, objavljeno je i da je broj žrtava veći nego što je prvobitno saopšteno.

“U eksploziji je tokom testova na vojnom poligonu u regionu Arhangelska 8. avgusta poginulo pet ljudi, radnika ‘Rosatoma'”, saopštila je “Rosatom”, državna korporacija za nuklearnu energiju.

U međuvremenu su objavljene i fotografije i snimci koji pokazuju kako ambulantna vozila navodno odvoze ljude sa opekotinama od radijacije.

Pojavio se i snimak na kojem se vidi kako povrijeđeni ljudi stižu u regionalnu bolnicu u Arhangelsku nakon eksplozije.

https://twitter.com/BreakingNLive/status/1159551101370322945

Pojedini ruski mediji sada navode da je do curenja radijacije došlo dok je testirana hipersonična raketa “Cirkon”, jedno od najnovijih ruskih oružja.

Ovi projektili dostižu brzinu od šest maha, što onemogućava presretanje tog projektila bilo kojim postojećim protivraketnim sistemima u svijetu, a ruski vojni stručnjaci tvrde da mogu da pogode metu u SAD za manje od pet minuta.

9

avatar
1000
3
6
0
 
5
GibanicaBudvaninGligor73Biohazardopanak open
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
opanak open
Gost
opanak open

i ovo sto testiraju na kraju prodaju srbiji sl

Biohazard
Gost
Biohazard

Bolje da se drze Lade …

Gligor73
Gost
Gligor73

Prodali su je Renaultu……

Gibanica
Gost
Gibanica

Bice su opet krali zapadnu tehnologiju , pa im zapadni obavjestajci podvalili neke planove da ih ‘ ukradu ‘ , ali sa greskom kao 80 godina , kad je zapad pokrenuo kontra-obavjestajnu operaciju ” Farewell ” , kao kontra operaciju Sovjetskoj opraciji ” Linija X ” , u kojoj su Sovjeti krali sve sto su stigli . Koliko je kontra-obavjestajna… Više »

Dan
Gost
Dan

Sto ce nagrdit ovu planetu i sve nas zbog njihovih testova.

Gibanica
Gost
Gibanica

Nisu ovo nikakvi testovi , nego moguce tehnoloska kradja , sa podvaljenim ‘ malver ‘ virusom u dizajnu , kao i ranije sto se desavalo .

Budvanin
Gost
Budvanin

A jes vala,gibon,ti sve znadeš.

Gibanica
Gost
Gibanica

Znam sve Budvanin , SVEEE AAAAAA

Gibanica
Gost
Gibanica

Hejtujes me jer sam obrazovan , SVEEEE AAAA

Send this to a friend