Evropa

Tenzija ne prestaje: Salvini pozvao na demonstracije

Salvini

Vođa italijanske desničarske Lige Mateo Salvini pozvao je u četvrtak svoje pristalice na velike demonstracije u Rimu 19. oktobra.

Salvini je izazvao pad prve italijanske populističke vlade i našao se isključen iz buduće vlasti.

“Devetnaestog oktobra mislim na veliki dan italijanskog ponosa”, rekao je Salvini u video snimku objavljenom preko svojih društvenih mreža.

Italijanski predsjednik u četvrtak je zvanično zadužio odlazećeg italijanskog premijera Đuzepea Kontea da formira novu vladu na osnovu dogovora Demokratske partije lijevog centra i antisistemskog Pokreta pet zvjezdica.

Salvini je poručio da ga se neće otarasiti malom igrom u predsjedničkoj palati.

Konte je bio primoran da podnese ostavku 8. avgusta kada je Salvini povukao svoju podršku vladi staroj 14 mjeseci.

Antisistemski Pokret pet zvjezdica i Demokratska stranka, lijevog centra, juče su se dogovorile da formiraju novu vladu predvođenu Konteom, čime je za sada izbjegnuto održavanje prijevremenih izbora, iako neizvjesnost ostaje.

Salvini, još uvjek vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova, obećao je povratak svoje stranke u prvi plan i rekao da je odlučniji nego ikad, osuđujući “vladu rođenu u Briselu”. On je dodao da Italija neće biti ničiji sluga.

“Neće oni dugo trajati, mi se već pripremamo. Ne mogu oni oduzeti Italijanima pravo na glasanje”, rekao je Salvini.

On je takođe upozorio da ne pokušavaju da ukinu njegov ukaz o bezbjednosti, koji se odnosi na nelegalnu imigraciju, navodeći da će time naškoditi Italijanima.

Salvini je najavio i skupove širom Italije 21. i 22. septembra da traži demokratiju i poštovanje glasova i pravila. Takođe očekuje veliki odziv na mitingu svoje partije 15. septembra u Bergamu, u sjevernoj oblasti Lombardiji.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
BaskiNije bitnoSeniorSvjefol
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baski
Gost
Baski

Salviniju pada populartnost i to slobodnim padom! Na početku avgusta u anketama imao je popularnost oko 38% a sada neđe oko 31%. To vam dovoljno govori koliko je italijanski narod čist u glavu i koliko može da osujeti zlo koje nailazi. Jednom su se opekli i od tada se čuvaju! Grande Italia!

Senior
Gost
Senior

Njemacka komanduje Evropom.

Svjefol
Gost
Svjefol

Populisti misle, svuda u svijetu, da im lazima i podvalama pripada da vode drzave. Kao i u Crnoj Gori…razne DF, Demokrate i slicno..

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Bolji je ovaj od DF-a i Demokrata druže. Ovaj radi sve najbolje za SVOJU VOLJENU državu Italiju, a ne za tudju! Svaka mu čast na zabrani ilegalnih imigranata. Kamo sreće da umjesto ovih BIJEDNIH neokomunističkih lopova iz DPS-a imamo na vlasti patriotu Crnogorca poput Salvinija!!!

Send this to a friend