Evropa

Tramp: Evropa mora da preuzme više od 800 džihadista Islamske države

Foto: Twitter

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da evropske države moraju preuzeti više stotina boraca “Islamske države” zarobljenih u Siriji.

Tramp je u decembru objavio da Amerika povlači oko 2.000 američkih vojnika iz Sirije koji su pomagali lokalnim snagama u borbi protiv “Islamske države”.

“SAD traže od Velike Britanije, Francuske, Njemačke i drugih evropskih država da preuzmu više od 800 džihadista iz Islamske države zarobljenih u Siriji i da im sude”, naveo je Tramp u poruci objavljenoj na društvenoj mreži “Tviter”.

Prema njegovim riječima, “kalifat” je spreman za pad i alternative nisu dobre ako bi džihadisti morali da budu oslobođeni.

Analitičari navode da postoji rizik da opozicione snage neće moći da kontrolišu “strane terorističke borce”, nakon što Bijela kuća objavi povlačenje američkih snaga.

U protekle dvije sedmice Trampova administracija vrši pritisak na saveznike da preuzmu svoje državljane koji su zarobljeni i borili su se na strani džihadista.

Nekoliko država, uključujući Francusku, izabralo je opciju da džihadisti ostanu u zatvoru kod Sirijskih demokratskih snaga.

“Učinili smo mnogo i potrošili mnogo novca. Sada je vrijeme da se drugi uključe i obave posao. Povlačimo se nakon potpune pobjede nad kalifatom”, dodao je Tramp.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka
Gost
Boka

Da ne bi Rusije,jos bi Daeš rovario po Siriji uz pomoc Amera

E moj narode
Gost
E moj narode

Ova Evropa je totalno prsla ako ovo dozvoli.
Amerikanci, SJASITE!!!

ЕЛИМ
Gost
ЕЛИМ

АМЕРИКА ЈЕ ТОЛИКО ВЕЛИКА И БОГАТА ДРЖАВА И ДА СВИ ТРЕБАЈУ ПОЋИ У АМЕРИЦИ И ЈА МИСЛИМ ДА ИМ ЈЕ ТАМО НАЈБОЉЕ И ДА СВИ ЏИХАДИСТИ ИДУ МАСОВНО И ДА ВИДИМО КАКО ЋЕ ИХ ТА ДЕМОКРАТСКА ДРЖАВА ДОЧЕКАТИ .

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

👏👏👏👏👍👍

Send this to a friend