Evropa

TV kanal Rusija danas pod istragom u Britaniji

Ofkom – regulatorno tijelo za elektronske medije u Velikoj Britaniji – započeo je sedam istraga u vezi sa radom medijske kuće Rusija danas (Raša Tudej), posle trovanja bivšeg špijuna i njegove ćerke u martu.

Regulator će istraživati “nepristranost u izveštavanju u informativnim programima i o aktuelnim problemima” ovog ruskog kanala.

Portparol Ofkoma rekao je da su “zabilježili značajan porast broja programa koji zahtijevaju istragu”.

Rezultati istraga se očekuju “što je prije moguće”.

“U skladu sa našim mogućnostima i dužnostima, razmotrićemo sve nove i relevatne dokaze, uključujući i rezultate ovih istraga kao i ponašanje vlasnika licenci ubuduće”, dodaje se u saopštenju.

 

Ofkom je takođe potvrdio da istražuje i “tvitove iz publike” u emisiji Aleksa Salmonda za koje je, kako tvrdi regulator, “privremeno utvrđeno da uopšte nisu dolazili iz publike”.

Raša Tudej je u cjelodnevnom informativnom programu proteklih nedelja izvještavala o slučaju napada nervnim gasom na agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju, koji se dogodio 4. marta u Engleskoj.

Slogan kanala je “Pitaj više”, a cilj ove mreže je da međunarodnoj publici predstavi ruski pogled na događaje u svijetu.

Send this to a friend