Evropa

U akciji španske policije uhapšena grupa koja sarađuje sa škaljarskim klanom

Foto: Canarias7/Guardia civil/Policia nacional

Jedna od najaktivnijih kriminalnih organizacija u velikoj trgovini kokainom razbijena je na Kanarskim ostrvima, gdje je bila smještena, prenose španski mediji.

U pitanju je grupa povezana s međunarodnim zločinačkim organizacijama. Kako je objavio španski portal Canarias7 ova kriminalna mreža imala je veze sa italijanskom mafijom u Kalabriji, “škaljarskim klanom” u Crnoj Gori i sa kartelima u Brazilu i Kolumbiji.

Akciju su, prenosi španski portal, uspješno izveli agenti Tima za organizovani kriminal i borbu protiv droge (EDOA) Civilne garde i agenti Jedinice za borbu protiv droge i organizovanog kriminala (UDICO) Nacionalne policije.

“Kriminalna organizacija je uspostavila nekoliko kanala za unošenje kokaina na Kanarski arhipelag i imala je važnu logistiku za distribuciju narkotika”, navodi se u članku.

Konačni rezultat nakon hapšenja i pretresa kuća ukazuje na osam privedenih, a zaplijenjeno je 26 kilograma kokaina, skoro 150.000 eura u gotovini, osam vozila, pet šifrovanih telefona, elektronski sigurnosni uređaj, kao i različiti alati i dokumentacija u vezi sa kriminalnim radnjama.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Dzek RabelZdravko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dzek Rabel
Gost
Dzek Rabel

Ovo su đečina neka.

Zdravko
Gost
Zdravko

Kada cemo procitati da je neki od klanova napravio vrtic, skolu i sl.Nikad, a mozda ni tada

Send this to a friend