Evropa

U Njemačkoj 11 osoba uhapšeno zbog pedofilije

Ilustracija

Njemačka policija privela je 11 osoba u različitim djelovima zemlje zbog sumnje da su seksualno zlostavljali djecu i snimali svoja zlodjela, saopštila je danas lokalna policija u Minsteru.

Istražitelji su identifikovali najmanje troje djece od pet do 12 godina, koja su bila žrtve seksualnog zlostavljanja.

Sedam osoba, među kojima su neki od ranije poznati policiji, nalaze se u pritvoru, izjavio je načelnik policije u Minsteru Rajner Furt.

Te osobe, šest muškaraca i jedna žena, osumnjičene su da su direktno zlostavljale djecu i da su učestvovale u logistici i razmijenjivale informacije šifrovanim porukama.

Glavni osumnjičeni je muškarac od 27 godina iz Minstera koji je radi na jednoj farmi i poznavalac je informatike. Policija je pronašala u njegovom domu diskove sa video snimcima i fotografijama.

Privedene su još četiri osobe, među kojima majka glavnog osumnjičenog, koja je davala ključeve sinu od ljetnjikovca gdje su se dešavala zlostavljanja, a da je pri tome znala šta se dešava.

Istražitelji su na konferenciji za novinare rekli da su posebno bili zgroženi video snimcima na kojima četiri uhapšena muškarca na smjenu i to satima seksualno zlostavljaju dva dječaka od pet i deset godina.

Sjeverna Rajna-Vestfalija već je 2019. godine imala skandal pedofilije. U jednom kampu u mjestu Ligde, nekoliko muškaraca je godinama seksualno zlostavljalo veliki broj djece, prije nego što su uhapšeni.

Send this to a friend