Evropa

U toku velika istraga zbog rušenja vijadukta u Đenovi

Italijansko tužiteljstvo istražuje čelnike kompanije Autostrade per l’Italia, operatora auto-puta na kojoj se prošlog mjeseca urušio vijadukt pri čemu je poginulo 43 ljudi, objavio je sudski izvor.

Čelnici Autostradea, članice italijanske grupe Atlantia, na popisu su 20 osumnjičenih pod istragom za ubistva, tvrdi izvor.

Iz kompanije nijesu komentarisali vijest o istrazi.

Tužiteljstvo iz Đenove istražuje uzroke urušenja mosta Morandi, dijela autoputa A10 koja povezuje sjeverozapadni italijanski grad sa francuskom granicom.

Vijadukt Morandi, nazvan prema projektantu, mještani zovu Bruklinski most, a urušio se 14. avgust tokom nevremena. Nekih 30 do 35 automobila i tri kamiona palo je sa visine od 45 metara, a ta masivna građevina nalazi se iznad rijeke, željezničke pruge i dva skladišta. Riječ je o ključnom saobraćajnom pravcu u gradu koji je povezivao puteve prema Francuskoj i Milanu.

Od ranije se znalo za probleme

Znalo se da vijadukt ima poteškoća u strukturi te su politički zvaničnici pozvali da se mogući krivci za nemar identifikuju i kazne.

Premijer Đuzepe Konte obećao je da će se provjeriti stanje italijanske saobraćajne infrastrukture da se ovakva tragedija ne bi ponovila.

Ministar infrastrukture i saobraćaja Danilo Tonineli okrivio je Autostrade per l’Italia za nesreću i pozvao upravu ove kompanije da odmah podnese ostavku.

1 Komentar na "U toku velika istraga zbog rušenja vijadukta u Đenovi"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend