Evropa

Za bolje raspoloženje putnika: Zamirisale metro linije u Beču

Kako bi vožnja u bečkom metrou u vrelim letnjim danima bila prijatna, gradsko saobraćajno preduzeće „Bečke linije“ (Wiener Linien) pokrenulo je pilot-projekat u kome su vagoni metroa opremljeni različitim mirisima.

Mirišljavi metro u Beču može biti stvarnost ukoliko putnici prihvate ovaj novi koncept za prijatniju vožnju, posebno u ljetnjim mjesecima.

Tokom jula će kroz Beč voziti četiri voza sa četiri različita mirisa. Vozovi su prepoznatljivi po brendiranim cvjetnim motivima. Mirisi dospijevaju rashladnim uređajima u unutrašnjost vozila i ravnomjerno se raspoređuju.

Ljubičasta boja ima miris za opuštanje, zelena je energetska i deluje osvežavajuće, narandžasta boja predstavlja takođe svježu notu, a miris roze boje širi pozitivno raspoloženje.

Kako bi vožnja metro linijom U-6 bila prijatnija, „Bečke linije“ su putnicima prošle godine podijelile više od 14.000 besplatnih dezodoransa u stiku.

Putnici se mogu odlučiti najkasnije do 31. jula na zvaničnoj internet stranici „Bečkih linija“, u kategoriji glasanje za parfem u metrou.

Ako putnici prihvate novine, već narednog ljeta očekuje ih novi koncept „mirisnih metroa“.

Send this to a friend