Evropa

Zbog Luj Vitona i Gučija Ruska pravoslavna crkva kažnjava sveštenika

Kažnjeni sveštenik

Ruski pravoslavni sveštenik biće kažnjen zbog objavljivanja Instagram posta na kom su prikazani ekstravagantni predmeti iz “Guči” i “Luj Viton” linije, prenosi Gardijan.

Vjačeslav Baskakov je postavio fotografije luksuznih papuča, srebrnih cipela i “Luj Viton” torbe. Fotografije su skinute sa Instagrama nakon što su počele da privlače pažnju.

“Nadam se da će i ovaj pastir položiti svoj račun. Život sveštenika ne može se podijeliti između ličnog i javnog, a nijedan sveštenik ne može djelovati kao duhovnik do ručka, a da poslije ručka bude nešto drugo i radi šta želi”, rekao je Aleksandar Volkov, predstavnik ruskog patrijarha Kirila za odnose sa javnošću.

Sam patrijarh Kiril bio je uhvaćen u sličnom skandalu 2012. godine, nakon što je uhvaćen kako na sastanku nosi sat vrijedan više od 30 hiljada dolara. Njegovi saradnici su u fotošopu obrisali luksuzni časovnik sa fotografije, ali nisu uspjeli da uklone refleksiju sata na poliranom drvenom stolu. Crkva se izvinila.

I Baskakov se izvinio.

“Spreman sam da istrpim prekore. Zatvoriću Instagram nalog jer se ne ponašam ponizno i odgovarajuće”, rekao Baskakov.

Ipak, negirao je da posjeduje cipele i torbice koje su se našle na slikama, nagalsivši da je najveći broj takvih slika napravio u prodavnicama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joksir
Gost
Joksir

Narode narode mutljavino glupa! Ni ovi sto u crkvu rade u boga ne vjeruju a vi sto vjerujete treba da vjerujete da bi crkvi pare dali za posredovanje u vjeri!

Send this to a friend