Ex YU

Dačić o Hrvatskoj: Oboljeli su, to je primjer ludila

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocijenio je da je protest Hrvatske povodom otkrivanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću u Beogradu, još jedan primjer “ludila”.

On je istakao da taj primjer pokazuje da su hrvatski zvaničnici “oboljeli od antisrpske histerije”.

“Zvaničnici te zemlje protestuju protiv podizanja spomenika Milanu Tepiću koji je dao život za svoju zemlju… Apsolutno nema ni riječi kako da se opiše tako nešto. Za njih je on moralna gromada”, rekao je Dačić za Radio-Televiziju Srbije.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uložilo je juče oštar protest ambasadorki Srbije u Zagrebu Miri Nikolić povodom otkrivanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću u Beogradu.

“Otkrivanje spomenika ‘narodnom heroju oslobodilačkog rata’ majoru Tepiću, uz visoke državne počasti, potvrđuje da Republika Srbija i dalje nije spremna da se suoči s prošlošću i svojom ulogom u krvavom raspadu bivše SFRJ”, ocijenilo je hrvatsko Ministarstvo.

Spomenik Tepiću otkriven je 29. septembra u Beogradu.

Major Tepić i vojnik Stojadin Mirković su 29. septembra 1991. odbili predaju hrvatskim snagama koje su pod opsadom držale vojno skladište s municijom u Bedeniku kod Bjelovara. Tepić je digao skladište u vazduh, a obojica su poginula.

O Kosovu i Unesku: Hajde neka probaju

Dačić je takođe izjavio da Priština nije podnijela zahtjev za prijem Kosova u Unesko, jer nisu sigurni da imaju dovoljnu podršku.

“Oni to tumače da mogu da podnijeti zahtjev na samoj generalnoj konferenciji, zato što je prošli put njihov zahtjev prošao Izvršni savjet. To je papazjanija. Hajde neka probaju? Ja nikoga ne provociram”, rekao je Dačić.

Oni koji su priznali jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kako je rekao, željeli su slabu Srbiju na Balkanu, a to im neće poći za rukom.

4 Komentara na "Dačić o Hrvatskoj: Oboljeli su, to je primjer ludila"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Zoran bgd
Gost

I to kaze portparol balkanskog diktatora
slobodana milosevica dacicu ti si sramota
normalne srbije.

Crnogorac
Gost

Moj Dacicu, jesi li ikada cuo izreku da hleb pobedjuje rat.

Jovan
Gost

Samo prijeti praznom puškom.

Crnogorac
Gost

Jaka ti je zemlja koliko narod ima u frizderu moj prijatelju – ti si sigurno doruckova.

wpDiscuz

Send this to a friend