Ex YU

Filmska akcija policije u Sarajevu, uhapšeno 13

Pripadnici specijalnih jedinica policije u nekoliko sarajevskih naselja sproveli su veliku akciju hapšenja zbog droge. Akcija je izvedena pod nadzorom Tužilaštva i privedeno je više osoba.

Portal Faktor piše da su obavljeni pretresi na više lokacija i da je pronađena droga i oružje.

Pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su 13 osoba u jutrošnjoj akciji.

“Uhapšeno je 13 osoba zbog krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja. Trenutno se nalaze u prostorijama Federalne uprave policije, gde je u toku kriminalistička obrada”, rekla je portparolka Kantonalnog tužilaštva KS Azra Bavčić za Klix.ba.

Ona je navela da pretresi i dalje traju.

Kako navodi portal, pretresi su se odvijali na devet lokacija na području Kantona Sarajevo, kao i na Stupu, Čengić Vili, Buča Potoku.

Oduzeta je veća količina opojnih droga, oružja, telefona i SIM kartica.

Stanovnici sarajevskog naselja Stup ostali su u čudu dok su posmatrali scene koje su ih podsjećale na američke akcione filmove.

“Izgledalo je baš spektakularno, specijalci su se sa trinaestog sprata spuštali na sedmi, gdje su uletjeli u jedan stan”, rekao je jedan očevidac.

1 Komentar na "Filmska akcija policije u Sarajevu, uhapšeno 13"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
AseAse
Gost

Prvo se popeli na 13-sprat pa se onda spustali na 7-mi. Sto nisu odmah svratili….da ne pobjegne preko terase….svasta.

wpDiscuz

Send this to a friend