Planeta

Bahata djeca Zimbabvea, dok mnogi gladuju, oni se polivaju šampanjcem

Dok građani Zimbabvea grcaju u dugovima i nemaštini, bogata djeca tamošnjih moćnika žive život iz bajke.

Osim novca, zajednička im je još jedna stvar – svi su povezni sa Robertom Mugabeom. Zimbabve je poslije Konga najsiromašnija država afričkog kontinenta, ali njih to ne spriječava da se razmeću svojim luksuzom na društvenim mrežama.

Možda najbolji primjer su sestre Vanesa i Mišel. Njihov otac Filip Čajangva nije samo najbogatiji čovjek u Zimbabveu već i rođak Roberta Mugabea.

View this post on Instagram

Issa vibe…

A post shared by 💰Michelle Chiyangwa💰 (@wegettinmcmoney) on

Vanesa i Mišel žive u Harareu, glavnom grad Zimbabvea i tvrde da, uprkos činjenici da je njihov otac jako bogat čovek, one vode skroman život. Ipak, jedna pogled na njihove profila na društvenim mrežama jasno pokazuje da nije tako, ali Vanesa u intervjuu za Daily Mail insistira da svoj novac zarađuje sama.

Prošle godine Vanesa se udala na Sejšelima. Svoje vjenčanje opisuje kao “loukost” odnosno jeftino, iako je za proslavu potrošila 50.000 dolara.

“Odlučili smo da se vjenčamo na Sejšelima zato što smo željeli da izbjegnemo 9.000 ljudi koliko bi došlo na vjenčanje da smo organizovali tradicionalnu proslavu u Zimbabveu “,  kaže Vanesa.

“Kada mi je tata poklonio prvi automobil, plakala sam od sreće. To je bio prvi “krajsler” u Zimbebveu i svaki put kad bih ga vozila pomislila bih u sebi ‘O bože!’”, kaže Vanesa.

Vanesa tvrdi da su putevi toliko loši da “ako ste pametni, imaćete samo jedan ili dva automobila”.

Nijesu samo one bahate i bogate, na listi je  i sin sada već bivšeg vladara Roberta Mugambea, Robert. On je i najaktivniji na društvenim mrežama i redovno sa pratiocima podijeli slike iz svog luksuznog života.

Robert posjeduje vlastiti Batmobile o kojem se priča još otkad se u njemu pojavio na fakultetu u Dubaiju gdje je studirao.

Njegov brat Chatunga je u jednom noćnom klubu prosuo skupocjeni šampanjac po Rolex satu samo da bi pokazao da može.

Inače sada već bivši vladar Zimbabvea ima četvoro djece.

Ipak najbogatiji klinac Zimbabvea je Viknel Čivajo ili Ser Vikler kako voli sam sebe da naziva. Ima 37 godina i svaku luksuznu stvarčicu koju možete zamisliti.

Na Instagramu ga prati više od 70 hiljada ljudi, a u toj zemlji ga često opisuju kao “većeg od života”. Jednom je prilikom izjavio da voli da kupuje  automobile po narudžbi jer se u njima “dobro smjesti i sjedišta se mogu prilagoditi”.

Send this to a friend