Planeta

Bajden Afroamerikancima: Ako glasate za Trampa, niste crni

Džo Bajden

Kandidat sa najviše šansi da uđe u predsjedničku trku iz redova američkih demokrata, Džo Bajden, morao je da se izvini zbog svoje izjave o Afroamerikancima u jednoj radio-emisiji: “Ako vam je teško da se odlučite da li ste za mene ili Trampa, onda vi niste crni.”

Podrška afroameričke zajednice mogla bi da bude presudna za nominaciju Džoa Bajdena, zbog čega je morao da se izvini za nepromišljenu izjavu koju je u petak ujutru dao u radijskoj emisiji “The Breakfast Club”.

Voditelj Šarlamejn Da Gad pokušao je da sazna da li Bajden razmatra da mu senatorka iz Minesote Ejmi Klobučar koja je bjelkinja bude potpredsjednica, ističući da su mu “crni glasovi spasili politički život”.

Bajden je na to odgovorio da razmatra mnogo crnih žena, ali i dao izjavu koja je poslije dovela do kritika: “Ako vam je problem da odlučite da li ste za mene ili za Trampa, onda niste crni.”

Bajdenova bivša savjetnica Simon Sanders je rekla da je on to rekao “u šali”.

“Htio je da pojasni da bi mogao svoja dostignuća za zajednicu Afroamerikanaca da suprotstavi Trampovim u svakom momentu”, rekla je Sandersova.

To je potvrdio kasnije i Bajden, rekavši da ne uzima glasove Afroamerikanaca zdravo za gotovo, i da je svaki njihov glas zaslužio.

4

avatar
1000
2
2
0
 
4
Ma, jokNarcis ZgubidanKontrolaHaris
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ako ne glasate za vučića nijeste srbi.

Haris
Gost
Haris

A jesu, ne mogu bit crnji čim su došli u USA.

Kontrola
Gost
Kontrola

Sto ti momce mrzis sve sto je pravoslavno sve sto je istinski Crnogorsko. Mi tebe ne mrzimo mi pravi Crnogorci to jeste mi Crnogorci-Srbi. Sto svaki put ti pljujes nas i nasu crkvu a branis DPS koji nam opljacka i nagrdi jedinu zemlju koju imamo a to je Crnu Goru.

Ma, jok
Gost
Ma, jok

Kontrola: Vođe ti ne misle tako. Njima je prisajedinjenje jedina tačka i političkog i vjerskog programa.

Send this to a friend