Planeta Ključ je u akcijama

Bilova strategija ulaganja: Kako je Gejts ove godine zaradio 106 milijardi dolara?

Iako je ove godine donirao preko 35 milijardi u humanitarne svrhe, Bil Gejts je od početka 2019. zaradio 16 milijardi i postao “težak” 106 milijardi dolara.

“Riječ je o jednostavnoj strategiji ulaganja – preko 60 odsto bogatstva držim u akcijama”, kazao je osnivač Majkrosofta u intervjuu za Blumberg.

Od ponedjeljka se oko 60 milijardi dolara Gejtsovog bogatstva nalazi upravo u deonicama koje posjeduje i zahvaljujući tome, kako je pojasnio Majkl Larson, investicioni savjetnik milijardera, Gejts je uspio da izgradi najveću svjetsku privatnu fondaciju bez smanjenja svog bogatstva, prenosi Jutarnji.hr.

Ipak, to bi se moglo promijeniti, ako se u SAD uvedu veći porezi, kao što posljednjih dana, navode svetski mediji.

“Sumnjam da će porez na bogate proći, ali ja ne bih bio protiv njega. Najbliže tome je porez na nekretnine za koji snažno zagovaram da se vrati na 55 odsto, odnosno na procenat na kojem je bio pre nekoliko decenija”, rekao je Gejts.

Iako je drugi najbogatiji čovjek na svijetu, poslije Džefa Bezosa, Gejts je poznat kao zagovornik većih poreza na dohodak onih najbogatijih u Americi i veće transparentnosti.

“Ne sviđa mi se što postoji toliko fondacija za koje niko ne zna ko su njihovi vlasnici. Finansijska transparentnost je veoma bitna”, kaže on i dodaje da sumnja da će se i u budućnosti moći pohvaliti jednakim finansijskim uspjesima kao dosad.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Sadisti
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sadisti
Gost
Sadisti

U loje ih to svrhe donira.. kad je on sponzor na hiljade ovih ispitnih stanica za razne bolesti koje ovi njegovi ubacaju a onda im toboz on dadne par milijardi da pronadju (vec spreman) lijek i omda je on toboz spasitelj a u stvari dzelat…

Send this to a friend