Planeta

Bivša pilotkinja F-18 bezbjedno spustila zapaljen avion

Žena pilot bezbjedno je spustila avion kome je prethodno eksplodirao motor, na aerodrom u Filadelfiji. Ona je bila vojni pilot i stekla veliko iskustvo u američkoj mornarici.

Avion američke kompanije “Sautvest erlajns” na letu iz Njujorka za Dalas, prinudno je u utorak sletio na filadelfijski aerodrom pošto mu je eksplodirao lijevi motor, a djelovi su oštetili neke prozore i usmrtili jednog putnika.

Temi Džo Šulc (56) je nakon što je motor eksplodirao, bila prisiljena da što prije prinudno spusti avion na međunarodni aerodrom u Filadelfiji, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Šulc, koja je bila jedna od prvih žena pilota u američkoj mornarici, smireno je javila kontrolorima vazdušnog saobraćaja da je otpao dio njenog aviona i da će joj na pisti biti potrebna ambulantna kola.

Većina od 144 putnika u avionu pohvalila ju je na društvenim medijima, zvaničnici su kazali da je osoblje aviona uradilo ono za šta je bilo istrenirano, navodeći da su imali slične vježbe.

Na sajtu F-16.net pojavili su se podaci o Šulcovoj za koju je navedeno da je željela da ostvari karijeru u avijaciji još u srednjoj školi, ali da je odbijena jer joj je rečeno da ne primaju djevojke.

Studirala je medicinu, ali nije izgubila želju za letjenjem, pa se prijavila u mornaričke vazdušne snage.

Ona je bila prva žena pilot aviona F-18 i postala je instruktor prije nego što je napustila mornaricu 1993. godine i pridružila se aviokompaniji “Sautvest erlajns”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vuko
Gost
Vuko

Pilotkinja? A,da..po činu starija vodnica.
Svaka joj čast.

Send this to a friend