Planeta

Bivši direktor FBI napisao knjigu koja se Trampu neće svidjeti

Američki predsjednik Donald Tramp je “okorjeli lažov” koji ljude oko sebe podređuje lojalnosti kao “vođa mafije”, ocijenio u knjizi bivši direktor FBI Džejms Komi.

U knjizi čiji su djelovi procurjeli u javnosti, Komi opisuje Trampa kao “opsjednutog detaljima o sebi”. Komi je naveo i da je Tramp “nepošten predsjednik, odvojen od stvarnosti i institucionalnih vrijednosti”, da vlada “vođen egom” i lojalnošću koju zahtjeva da mu bude iskazana.

Podsjetimo, Tramp je Komija smijenio u maju prošle godine zbog istrage FBI o mogućoj predizbornoj saradnji Trampovih saradnika s Rusijom 2016. godine.

Komi je u Senatu Kongresa SAD već pominjao pritiske Bijele kuće i da je Tramp zahtijevao njegovu lojalnost i zatražio da odustane od istrage postupaka generala Majkla Flina, tadašnjeg savjetnika za državnu bezbjednosti koji je bio primoran na ostavku.

U knjizi “A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership” (Velika lojalnost: Istina, laži i vođstvo), koja izlazi 17. aprila, Komi opisuje 20 godina karijere za vrijeme predsjednika Džordža Buša mlađeg i rada u FBI-u od 2013. do 2017. godine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend