Planeta

Brat Džordža Flojda poziva na mir: Zašto divljate, tako ništa nećete postići

Printscreen

Terens Flojd, brat preminulog Afroamerikanca Džordža Flojda održao je juče emotivan i snažan govor i pozvao sve građane na mir.

“U svakom primjeru policijske brutalnost, iste stvari se događaju. Svi vi protestujete. Svi vi lomite. Oni se ne pomjeraju, a znate zašto? To su naše stvari. Oni žele da ih uništimo. Oni se neće pomjeriti. Zato uradimo ovo na drugačiji način”, rekao je Terens Flojd.

On je pozvao građane da stvari mijenjaju glasanjem na izborima, a ne putem divljih demonstracija.

“Ja razumijem da ste svi uznemireni. Ali sumnjam da ste i upola uznemireni kao ja. Ako ja ništa ne uništavam i ne razbijam, zašto onda vi to radite? Možda je osjećaj dobar, kao kada ste pijani. Ali kada se smirite, pitaćete se zašto ste to uradili. Hajde da prestanemo da mislimo da naš glas nije bitan i glasajmo”, rekao je Terens.

Pozvao je sve da se obrazuju i da znaju zašto i za koga glasaju.

“I sve ćemo to uraditi mirno. Jer jedino na taj način ćemo ih pobijediti. Molim vas. Znam da bi Džordž ne bi volio da radite sve ovo.

Govor je održao u Mineapolisu, na mjestu gdje je policajac usmrtio Džordža i gdje su nekoliko dana nakon napravili mural u njegovu čast.

 

J.L.

 

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
svastaSupportOtpor rasizmuPod mac batoICE CUBE
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Support
Gost
Support

Pametan mladić. Bravo.

Otpor rasizmu
Gost
Otpor rasizmu

Problemi su mnogo dublji nego latentni rasizam,socijalna marginalizacije crnaca poslije ukidanja ropstva je dovela do velikog kriminalita u getoima,uz to policija mora da racuna da svaki osumnjiceni ima oruzje kod sebe zbog prevelike slobode posjedovanja oruzja,na to jos slaba odgovornost policije i niski kriteriji zaposlenja dovode do brutalnosti koje se ne vide ni u Africi

Pod mac bato
Gost
Pod mac bato

Ako cete bolje da zivite glasajte za mene ali ja se nikad necu kandidovati.

ICE CUBE
Gost
ICE CUBE

Tako je ! Mijenjajmo trampa, kad on podje zivjecemo u sreci i miru ! Bez ratovanja i bez rasizma i drugih podjela , on je razlog toga u americi , prije ovo nije postojalo ! Samo jako podrska #WeAreAllNiggas #NWA #WESTCOAST !

svasta
Gost
svasta

aj ne cuti da te zamolim… ti nesto pricas, a pises “niggas”….

Send this to a friend