Planeta

Da li je Melanija simbol otpora Trampu?

Melanija Tramp

Američka prva dama Melanija Tramp se svojim izjavama, modnim izborima ili pak iznenadnim ćutanjem, diskretno ali planski, distancira od svog supruga predsjednika SAD-a Donalda Trampa, pazeći da ga ne kritikuje direktno, ali jasno stavljajući do znanja da se sa njim ne slaže.

Melanija je na Tviteru objavila da je razočarana politikom prisilnih razdvajanja porodica migranata na granici, koju sprovodi Trampova administracija, a potom je posjetila raseljenu djecu, što je korak kakav predsjednik nije preduzeo, primjećuje AP.

U trenutku kada joj se suprug ponovo našao “pod lupom” zbog navodne afere s porno glumicom Stormi Danijels, ona je naprosto nestala iz javnosti.

A kad je riječ o medijima, stalno gorućoj temi u SAD i šire s obzirom na odnose Donalda Trampa s novinskim kućama i njihovim predstavnicima, prva dama je, posredstvom svoje portparolke, poručila da će na televiziji gledati šta joj je volja, pa čak i kablovski TV kanal koji je često na dnu Trampove medijske ljestvice.

Najnoviji primer puta kojim se Melanija sve češće kreće, distancirajući se od Trampa, jeste njen odgovor na predsjednikove kritike upućene superzvijezdi NBA Lebronu Džejmsu, čiju je inteligenciju ismijao u reagovanju na njegov intervju za CNN.

I ovog puta je Melanijina portparolka Stefani Grišam brzo novinarima rekla da “Lebron Džejms izgleda radi na dobrim stvarima u korist buduće generacije” te da je prva dama raspoložena da posjeti njegovu novu školu za djecu pod rizikom.

Donald i Melanija Tramp

Ova izjava očigledno ima za cilj da Melanijine poglede odvoji od predsjednikovih, s tim da, ipak, ne sadrži ni najmanju kritiku na račun predsjednika, čije čak ni ime ne pominje, konstatuje AP.

Melanija Tramp, koja se puna 24 dana nije pojavila u javnosti nakon operacije bubrega u maju, takođe je izbjegla neke od tradicionalnih dužnosti prve dame, a u zenitu “sage” o Trampu i Danijelsovoj, u januaru, nije se sa njim pojavila u Davosu.

Tada je njen kabinet odbio da obrazloži zašto se nije pojavila, što inače nije uobičajena praksa, te su posmatrači mogli da, do mile volje, izvlače sopstvene zaključke.

Iako Melanijini postupci nisu oličenje glasnog prkosa, ipak isrctavaju njen zasebni put privlačeći pažnju, zbog čega neki, naročito u ljevici, u njoj vide skriveni simbol “otpora”.

Za druge, pak, pomenuti Melanijini potezi nemaju nikakvog značaja, a ni uticaja na njenu duboku povezanost sa predsjednikom i njegovom prilično nepopularnom politikom, zaključuje američka agencija.

2 Komentara na "Da li je Melanija simbol otpora Trampu?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend