Planeta

Da li se na otvaranju fabrike pojavio Kim Džong Un ili njegov dvojnik

Foto: Twitter

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un nedavno je snimljen kako razgovara sa dvojicom dvojnika u crnim odijelima, obučenim identično kao i on.

Ovaj video predstavlja najočigledniji dokaz da Kim koristi dvojnike, naveo je britanski “San”.

Foto: Screenshot

Video je isplivao u javnost nakon što je Kim gotovo tri nedjelje “nestao” usred spekulacija da li je preminuo ili je teško bolestan, prije nego što se iznenada pojavio tokom posjete fabrici đubriva u Sjevernoj Koreji, čime su odagnane sedmice glasina o njegovom lošem zdravlju.

Aktivistkinja za ljudska prava Dženifer Zeng primijetila je, međutim, različitosti među nedavnim i starijim fotografijama Kim Džong Una.

“Da li je Kimovo pojavljivanje 1. maja pravo”, zapitala se ona na Twitter-u.

“Pogledajte četiri stvari: Zube, uši, kosu, sestru”, poručila je ona.

Analitičari tvrde da postoje suptilne razlike u zubima, na nosu, borama, crtama kose i ušima koje pokazuju da Kim koji se nedavno slikao nije pravi Kim.

Na slikama od prije dvije godine se vide Kimovi dvojnici koji su zajedno s njim nadgledali lansiranje rakete hvasong-14.

Foto: Screenshot

Bilo je, takođe, tvrdnji da je Kim možda lažirao vlastitu smrt kako bi otkrio izdajnike, navodi list.

Prema nekim teorijama, njegov dvojnik je nedavno slikan zbog Kimovog lošeg zdravlja ili čak i smrti.

U međuvremenu, drugi su se pitali nije li on iskoristio svoje odsustvo za period oporavka nakon plastične operacije, koje bi objasnile očite razlike na njegovom licu, navodi list.

Send this to a friend