Planeta Mora biti u skladu sa zelenim kartonom

Direktor američke službe za imigrante dopunio tekst na Kipu slobode

Direktor američke federalne Službe za državljanstvo i imigraciju Ken Kučineli “dopunio je” tekst uklesan na Kipu slobode u Njujorku da bi, kako je objasnio, bio u skladu sa novom uredbom o odobravanju zelenog kartona migrantima.

Tekstu pjesnikinje Eme Lazarus “Dajte mi svoje umorne, svoje siromašne, svoje zbijene mase koje čeznu da dišu slobodno” Kučineli je dodao “i koje znaju da stoje na svojim nogama i da ne budu trošak državi”.

Uredba koja je usvojena juče predviđa da legalni migranti neće moći da dobiju zeleni karton ako su, između ostalog, koristili povlastice poput stanovanja u državnim stanovima ili pomoći u hrani.

U intervjuu za radio NPR Kučinelija su pitali smatra li da su riječi pjesme Eme Lazarus iz 1883. uklesane na Kipu slobode i dalje aktuelne i da li su još dio američkog etosa, uslijedio je odgovor: “Naravno da jesu, uz dodatak – dajte mi svoje umorne i siromašne koji znaju da stoje na svojim nogama i da ne budu trošak državi”.

“To je uklesano na Kip slobode gotovo u isto vrijeme kada je usvojen prvi zakon o migraciji, što je zanimljivo”, kazao je Kučineli.

Na novo pitanje da li je novom uredbom izmenjena definicija “američkog sna”, Kučineli je odgovorio: “Niko ko ovdje nije rođen kao Amerikanac nema pravo da postane Amerikanac”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bosko
Gost
Bosko

Ovaj ili je pjan ili drogiran

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ови су гори од нас😉

Fric
Gost
Fric

“Niko ko ovdje nije rođen kao Amerikanac nema pravo da postane Amerikanac”. Cini mi se da je nesto slicno pricao jedan brkica, nedje krajem tridesetih i pocetkom cetrdesetih….

Send this to a friend