Planeta

Dječake u životu bez hrane i svijetla održao trener, bio im inspiracija

Foto: Twitter

Akapol Čantavong, dvadesetpetogodišnji fudbalski trener sa Tajlanda, koji je poveo 12 dječaka iz svog kluba u pećinu, za neke je glavni krivac za tu situaciju, koja je, srećom, imala dobar kraj, ali na društvenim mrežama mnogi korisnici stali su u njegovu odbranu, dajući mu zasluge za to što su dječaci uspjeli da prežive duže od dvije nedjelje u poplavljenoj pećini.

<<<Svijet odahnuo: Spašeni svi dječaci i njihov trener iz pećine na Tajlandu<<<

“Sa 25 godina ovaj trener je i sam još dijete. Ali očito je bio velika inspiracija dvanaestorici dječaka čiji moral, izgleda, nikad nije pao, uprkos svemu kroz šta su prošli. Veliko poštovanje za ovog trenera”, napisala je jedna korisnica.

Drugi korisnik, inače nagrađivani pisac Asdžad Nazir, otkrio je da je Akapol izgubio porodicu još kao dijete. Nakon ove tragedije otišao je u samostan, ali se ipak vratio i na kraju “cijeli svoj život posvetio treniranju djece”.

“Održao je 12 djece u životu bez hrane i svijetla devet dana”, dodao je, poručujući da se on ne smije zaboraviti.

Njegova tetka takođe je stala u odbranu javno, tvrdeći da je mladi trener dobra osoba i da nije htio da dovede djecu u tako opasnu situaciju.

U razgovoru za CNN ona je objasnila da je Akapol ostao siroče sa samo deset godina i da je iskusio “mnoge nevolje”.

Akapol je ranije u pećini napisao pismo tetki i baki, koje su ga odgajile kad je ostao bez roditelja, te im ga poslao preko spasilaca.

“Mojoj tetki i baki, dobro sam, ne brinite o meni previše. Čuvajte svoje zdravlje. Tetka, molim te, reci baki da mi napravi sok od povrća i zapečenu svinjetinu kad izađem. Doći ću i pojesti to. Volim vas sve”.

<<<Tajland: Nakon devet dana pronađeni nestali dječaci i njihov trener<<<

Napisao je pismo i roditeljima djece koja su s njim bila zarobljena u pećini, moleći ih da mu oproste za njegovu nesmotrenost. Pismo je objavio CNN.

“Dragi roditelji, sva djeca su dobro. Tu su ljudi koji se zaista dobro brinu o njima. Obećavam da ću se brinuti o djeci najbolje što mogu. Hvala vam za vašu podršku. Roditelji, zaista mi je žao”, napisao je mladi trener.

Roditelji su i odgovorili.

“Dragi treneru Ake, mi, roditelji članova fudbalskog kluba, vjerujemo u tebe i tvoj duh, vjerujemo da si se dobro brinuo o djeci. Samo želimo da znaš da ovo nije tvoja krivica. Mi te ne krivimo i samo želimo da i ti ne kriviš sebe. Razumijemo situaciju koja se dogodila i podržavamo te. Cijenimo tvoju podršku i brigu za našu dijecu”, navodi se u pismu koje su mu roditelji poslali prije nego što su mladi fudbaleri izbavljeni.

3 Komentara na "Dječake u životu bez hrane i svijetla održao trener, bio im inspiracija"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend