Planeta

Djevojčica se zapalila zbog izazova koji se širi internetom

Dvanaestogodišnja djevojčica se oporavlja od teških opeklina koje je zadobila na tijelu nakon što se uključila u opasan izazov koji se širi internetom.

U Detroitu, u SAD-u, njeinu majku Brendi Ovens prošlog petka probudio je glasan prasak u kući. Nekoliko trenutaka kasnije vidjela je kćerku Timija kako trči niz stepenice dok joj je gotovo cijelo tijelo bilo zahvaćeno vatrom.

“Protrčala je hodnikom pored moje sobe. Tijelo joj je gorjelo od koljena do kose. Počela sam da vrištim ‘Moje dijete!’ Bilo je užasno”, izjavila je majka iz Detroita za časopis “People”.

Ona i njen suprug odmah su počeli da peškirima gase vatru pa su djevojčicu stavili u kadu i istuširali je hladnom vodom.

Djevojčica je prevezena u dječju bolnicu gdje će ostati narednih nekoliko mjeseci dok se ne oporavi od opekotina drugog i trećeg stepena koje je zadobila na 49 odsto tijela.

Navedeno je da će njen oporavak dugo trajati. Tek nakon incidenta majka je otkrila šta se zapravo dogodilo. Otkrile su joj to prijateljice njene kćerke, koje su joj ispričale kako se na internetu pojavio izazov u sklopu kojeg se ljudi polijevaju alkoholom pa zapaljuju.

Ovaj trend naziva se “vatreni izazov” i širi se putem Facebooka i YouTubea.

Timija još uvijek ne može da govori pa ni da otkrije majci zašto je odlučila da učestvuje u ovom izazovu, ali Ovensova ne želi da čeka da još djece nastrada te poručuje roditeljima da provjeravaju svoju djecu.

1 Komentar na "Djevojčica se zapalila zbog izazova koji se širi internetom"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend