Planeta

Erdogan: Cijeli svijet bi mogao da plati cijenu zbog Idliba

Erdogan

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je da bi ofanziva sirijske vlade u regionu Idlib mogla da izazove humanitarne i bezbjednosne rizike po Tursku, Evropu i šire, i poručio da bi cijeli svijet mogao da plati cijenu ako međunarodna zajednica ne preduzme akciju s tim u vezi.

Prema Erdoganovim riječima, Rusija i Iran su takođe odgovorni za zaustavljanje humanitarne katastrofe u Idlibu, javio je Rojters. On je to poručio u članku objavljenom u Vol strit džurnalu.

Rusija je zatražila vanrednu sjednicu Savjeta bezbjednosti UN o rezultatima najnovijeg sastanka lidera tri zemlje garanta primirja u Siriji-ruskog predsjednika Vladimira Putina, turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana i predsjednika Irana Hasana Rohanija, rekao je u ponedjeljak portparol ruske misije u UN, prenosi Tas.

“Imperativ za međunarodnu zajednicu jeste da nastavi borbu protiv terorista u Siriji do njihove potpune eliminacije i oslobađanja civilnog stanovništva od jarma terorizma”, istakao je portparol ruske misije.

Putin, Erdogan i Rohani su u petak u Teheranu održali svoj treći sastanak posvećen rješavanju sirijske krize.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend