Planeta

Erdogan: U Evropi kriza lidera, cijenim Putina, Trampa i katarskog šeika

Erdogan

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan kaže da su predsjednici Donald Tramp i Vladimir Putin, kao i katarski šeik Tamim bin Hamad al Tani, lideri koje najviše poštuje.

Erdogan je u govoru pred studentima rekao da se bori da imenuje lidera iz Evrope koji ga inspiriše, prenosi AP.

“Kada pogledamo u Evropu, postoji ozbiljna kriza lidera, jedan liderski vakuum. Nemam hrabrosti da nađem takav primjer u Evropi”, rekao je turski predsjednik.

Erdogan je istakao da cijeni Trampa kao lidera koji kaže ono što mu je na pameti.

“Voljeli ga vi ili ne, Tramp je važno ime. On nema skrivenu agendu. On mi jasno kaže stvari i na otvoren način i ja njemu kažem stvari veoma otvoreno”, rekao je Erdogan.

On je kazao da i Putin nema tajne agende, da je iskren i otvoren prema Turskoj, a ubijeđen je da će ruski lider donijeti mir Siriji.

Kada se radi o katarskom šeiku, Erdogan ga je opisao kao mladog i dinamičnog lidera.

Erdogan je kazao da proroka Muhameda i osnivača moderne Turske Kemala Ataturka smatra najinspirativnijim osobama iz prošlošti, a da od nakadašnjih evropskih lidera cijeni bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Šredera i bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

6

avatar
1000
4
2
0
 
6
RankoMilosavaStara Podgorica(18)➕Oujea
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A Dačić što ti je pjevao na turskom?

(18)➕
Gost
(18)➕

Bolje kriza lidera no lider koji dovede u krizu državu. Trebate će turskoj 50g da se oporavi poslije tebe.

Ranko
Gost
Ranko

Hahahahahahaha,ja sam bio u Turskoj pre nego sto je Erdogan bio gradonacelnik Istanbula i od tada redovno idem poslom,njega licno ne volim ,ali ono sto je on napravio to su neverovatni rezulatiti….

Oujea
Gost
Oujea

Mila ne smatraju evropskim ,vec svjetskim liderom . Tako da zbog toga ga i nije reko.

Milosava
Gost
Milosava

Od navedenih nijedan nije evrooski, pa ni Putin, Rusija je velika i ima je na dva kontinenta, najvise je evropljanin tramp jer mu je zena iz evrope, milo je vjerovatno odmah do ovoga seika iz katara, ali je zamolio erdogana da ga jos ne spominje, da ga ne urekne, daleko bilo !

Adnan M
Gost
Adnan M

A Mila nista eeee

Send this to a friend