Planeta

Fejsbuk je uklonio stranice američkog teoretičara zavjera zbog govora mržnje

Aleks Džouns

Fejsbuk je danas saopštio da je uklonio četiri stranice s te društvene mreže koje pripadaju poznatom američkom zagovorniku teorija zavjera, Aleksu Džounsu, zbog govora mržnje i siledžijskog ponašanja, te da je blokirao Džounsov nalog na 30 dana zato što je više puta objavljivao sadržaj koji krši pravila ove drištvene mreže o govoru mržnje i siledžijstvu.

Naveo je da je sklonio četiri stranice pošto je dobio izvještaje da sadrže “glorifikovanje nasilja” i “dehumanizujući rječnik” prema muslimanima, imigrantima i transrodnim osobama.

Ova društvena mreža  je posljednja u nizu tehnoloških kompanija koja je preduzela mjere protiv Džounsa poslije sve jačih reagovanja na društvenim mrežama zbog njegovih izjava.

Prošle nedjelje servis za striming muzike Spotifaj (Spotify) uklonio je neke epizode “Aleks Džouns šoa” zbog kršenja politike o govoru mržnje.

Džouns, koji je poznat po portalu Infowars, veliki je pristalica predsjednika SAD-a Donalda Trampa. Među Džounsovim teorijama zavjere su da je napad 9. septembra 2001. na Njujork i Vašington organizovala američka vlada ili da su masakr u školi u Konektiketu kada je ubijeno 26 djece i odraslih, lažirale ljevičarske snage kako bi se uvela kontrola oružja.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend