Planeta

Glavni američki državni tužilac razmišlja o ostavci zbog Trampovih tvitova

Tramp i Bar, foto: Twitter

Glavni američki državni tužilac Vilijem Bar kazao je bliskim osobama da razmatra podnošenje ostavke, nakon što je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp ignorisao njegovo upozorenje o objavama na društvenim mrežama o temi slučajeva Ministarstva pravde, kazao je jedan zvaničnik administracije agenciji AP.

<<<Državni tužilac: Tramp me potkopava tvitovima, čini moj posao nemogućim<<<

To je objavljeno nekoliko dana nakon što je Bar javno kritikovao predsjednika i kazao tokom televizijskog intervjua kako Trampovi tvitovi o radu i zaposlenima Ministarstva pravde čine “nemogućim” njegov posao.

Narednog dana je predsjednik SAD-a ignorisao Barov zahtjev i tvrdio da ima “zakonito pravo” da interveniše kada je riječ o krivičnim slučajevima i poljuljao istorijsku nezavisnost Ministarstva pravde, navodi AP.

Najbliži predsjednikov saradnik

Dodaje se kako nije poznato koliko je Bar bio ozbiljan kada je govorio o ostavci i da li je riječ o njegovom pritisku na Trampa da ne objavljuje provokativne tvitove o radu Ministarstva pravde.

Bar je jedan od Trampovih najbližih saradnika u administraciji i istaknuti je pobornik njegovih političkih odluka.

Tramp je u utorak na Twitteru objavio da razmatra tužbe protiv onih koji su bili dio ruske istrage specijalnog savjetnika Roberta Mjulera i dodao kako njegov saradnik Rodžer Stoun zaslužuje novo suđenje, nakon što je osuđen za opstrukciju pravde.

Send this to a friend