Planeta Meksiko

Guverner: Ljekari padaju kao muve

Ljekari u meksičkom gradu Tihuana na granici sa američkom državom Kalifonijom padaju kao muve zbog nedostatka zaštine opreme, upozorio je guverner Haime Bonila, a da bi se u cijeloj zemlju čuo glas očajnih zdravstenih radinka koji između ostalog na kupovinu opreme daju veliki dio plate, pomaže im i popularni meksički glumac.

 

Bonila je zabrinutost iznio i u video klipu na društvenim mrežama navodeći da posebno brinu ljekari iz Instituta za socijalnu sigurnost 20 u Tihuani koji su bolesni od Covid-19.

U toj klinici pozitivno je 21 zdravstvenih radnika, a 15 ima simptome.

Jedan od zaposlenih koji je želio da ostane anoniman kako ne bi izgubio posao, kaže da se od njih očekuje da jednu masku nose 20 dana, prenosi Meksiko njuz dejli.

Taj radnik, koga su nazvali Hulio, kaže da svi oni da bi se zaštitili moraju da kupuju sami zaština odijela i maske.

“Četvrtinu zarade trošimo upravo na to da sami kupimo zaštitnu opremu za sebe”, naveli su zdravstveni radnici na društvenim mrežama i dodali da javnost uopšte ne može da zamisli kakva je situacija u bolnicama.

Da bi im pomogao u širenju informacija o problemu, u akciju se uključio glumac Euhenio Deresz, pa je zavaljujući njemu probleme zdravstvenih radnika vidjelo više od 1,5 miliona ljudi.

U Meksiku ima 5.849 pozitivnih i 449 umrlih od korona virusa.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Haris
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Haris
Gost
Haris

Niđe ni jednog, na ovoj snimci, ne viđoh kako pada kao muva.

Send this to a friend