Planeta Počinje Trampova akcija protiv imigranata

Hiljade građana strahuju od protjerivanja iz SAD-a

Tramp ne popušta

U Sjedinjenim Američkim Državama danas počinje dugo najavljivana policijska akcija čiji je cilj deportacija imigranata. Na hiljade useljenika koji žive u SAD bez dokumenata danas očekuje policiju na svojim vratima, javljaju svjetski mediji.

Policajci iz odjeljenja za imigraciju u najmanje deset američkih gradova očekuju se na ulicama kako bi uhapsili oko dvije hiljade osoba koje nemaju regulisan status. Očekuje se da će biti uključeni Los Anđeles, Njujork, Čikago, Hjuston i drugi.

Predsjednik SAD-a Donald Tramp (Trump) ovu je akciju najavio još u junu. Nakon toga uslijedile su desetine protesta u cijeloj zemlji, ali uzalud. Tramp je u petak, u Bijeloj kući, potvrdio da će, kako je kazao, “velika operacija” početi u nedjelju.

U SAD ima oko 11 miliona ljudi bez regulisanog statusa, procjene su koje je objavio Pew Research Center.

Iz američke imigracione i carinske službe poručili su da zbog osjetljivosti u sprovođenju zakona te sigurnosti i osiguranja osoblja, služba neće iznositi specifične detalje izvršenja operacije.

Mete operacija biće osobe za kojima su izdati sudski nalozi, ali će, takođe, uključivati “kolateralne” deportacije u kojima će službenici moći pritvoriti imigrante bez dokumenata koji su se zatekli na tom području.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
stiutl
Gost
stiutl

Nisu gradjani vec ilegalci

Danilo
Gost
Danilo

Tako je. I deportuju se samo oni sa vec gotovim presudama o deportaciji i ilegalci sa kriminalnim dosijeima i clanovi bandi. Mogu svi da pricaju sta hoce i da gledaju sa neke humane strane ali pricali bi drugacije kad bi vidjeli svojim ocima sta se desava. Svakog dana neko od ilegalaca cini neki zlocin. Ne mozemo mrdnuti od njih nidje… Više »

Send this to a friend