Planeta

Hitan sastanak NATO-a zbog povlačenja SAD iz sporazuma Otvoreno nebo

Donald Tramp

Ambasadori zemalja članica NATO-a pozvani su u petak na hitan sastanak nakon najave američkog povlačenja iz sporazuma “Otvoreno nebo” zbog ruskog nepoštovanja sporazuma, saznaje se iz diplomatskog izvora, prenose agencije.

“Sastanak je sazvan za petak poslijepodne kako bi se analizirale posljedice američke odluke koju je najavio predsjednik Donald Tramp”, navodi izvor.

<<<SAD se povlači iz Ugovora o otvorenom nebu<<<

“Rusija nije poštovala sporazum”, izjavio je američki predsjednik.

“Ako ga oni ne poštuju, mi se povlačimo”, dodao je i precizirao da će se povlačenje provesti za šest mjeseci.

Sporazum “Otvoreno nebo” potpisalo je 35 zemalja i on omogućuje provjeru vojnih kretanja i mjere ograničenja oružja zemalja potpisnica nadzornim letovima.

Donald Tramp nije zatvorio vrata za pregovore o sporazumu. U NATO savezu kritikuju američku odluku. Svi saveznici su tražili Sjedinjene Države da ostanu stranka u sporazumu, objasnio je diplomatski izvor.

Američki predsjednik je već povukao Sjedinjene Države iz multilateralnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu i iz sporazuma INF o kopnenim raketama srednjeg dometa.

9

avatar
1000
3
6
0
 
9
PolakovePetarBoleBolemojsije
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Polakove
Gost
Polakove

Ne treba ishitreno reagovati. Trump će kroz nekoliko dana reći da nije tako mislio kako su ga saradnici shvatili i sproveli u djelo, nego da je to istrgnuto iz konteksta njegovih opštih misli.

WWG1WGA
Gost
WWG1WGA

NATO je privatna vojska R familije i njihovih pajtaša, tako da nato ce da se raspadne, nece biti vise potrebe za njim, a tako i za EU isto, i lijepo bi bilo da objavite komentar ovaj da ne zivi narod u iluziji

set
Gost
set

a jesam li ti reka da ujutru na sred srca pijes samo kafu…opet mijesas.

niro
Gost
niro

Bolje je da ne komentarišeš nego što se glupiraš.

mojsije
Gost
mojsije

Zlonamjerni i bezvezni komentar .

Bole
Gost
Bole

Vele tako 3 i po jutjub sektasa i 4 i po blogera o teorijama zavjere. Puna mi je ona stvar vas mislilaca cije je jedini izvor obrazovanja neki neostvareni mamlaz iz podruma koji smislja teorije zavjere jer mu je cio svijet kriv sto nista u zivotu nije ostvario.

4 C
Gost
4 C

Sve ukazuje na to da Tramp započinje pripreme da SAD izađu iz NATO. Ako osvoji drugi mandat on će to sigurno uraditi i time završiti posao za svog prijatelja Putina koji ga je i doveo na mjesto predsjednika nekad najmoćnije zemlje svjeta. Zato imamo ovakvu situaciju sa velukosrpskim nacionalistima koji imaju mig da unište Crnu Goru jer je Tramp još… Više »

Bole
Gost
Bole

Sto bi omladina rekla: nidje veze.

Petar
Gost
Petar

Jeste, Tramp je došao na vlast iz jedinog razloga da se sruši Crnogorska samostalnost, sve ostalo je samo fasada. Poznato je da ko god je predsednik on unutar SAD ne donosi odluke važne jer mu to jaka država ne dozvoljava, tako da je on doveden samo i isključivo da bi se naškodilo crnogorskoj nezavisnosti, a doveo ga je putin.

Send this to a friend