Planeta

Incident u UN: Kubanske diplomate lupale po stolovima zbog Amerike

Foto: Twitter

Kubanske diplomate i demonstranti su lupanjem o stolove i negodovanjem remetili sastanak u Ujedinjenim nacijama, koji su sazvale Sjedinjene Američke Države, kako bi ukazale na represiju i političko zatvaranje na Kubi.

Demonstranti su uzvikivali na španskom između ostalog “Kuba da, američka blokada Ne”.

Bučni sastanak između zamjenice američkog ambasadora Keli Kari i visokih zvaničnika američke administracije u prostoriji Ekonomskog i socijalnog savjeta UN trajao je više od 45 minuta.

Kari je uz velike teškoće i brojne prekide i pozive obezbjeđenja održala uvodni govor. Ona je rekla novinarima ispred sale da kubanske diplomate treba da se stide svog ponašanja i da će pokrenuti to pitanje sa odgovarajućim zvaničnicima u Ujedinjenim nacijama.

Kubanska ambasadorka pri UN Anajansi Rodriges Kameho rekla je da je sastanak “farsa” i “politička komedija” i “novo poglavlje u dugom spisku agresije protiv Kube”.

Kada je najavljeno da će se održati ovaj sastanak o političkim zatvorenicima na Kubi, Kuba je to osudila i zatražila od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da ga zabrani, što on nije učinio.

Sastanak pod pod nazivom “Zašto uhapšeni” imao je za cilj da se u UN pokrene kampanja o političkim zatvorenicima na Kubi, naveo je Stejt department u saopštenju, najavljujući skup. Takođe je navedeno da su oko 130 političkih zatvorenika koje drži kubanska vlada jasan znak represivne prirode tog režima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
svemir
Gost
svemir

Trebali su konge donijet pa da bude skroz u sklopu sa tradicijom 🙂 tk taka dum taka tk tak dum dum taka

Veteran od1990
Gost
Veteran od1990

Jesu sirotinja ali najponosniji narod su na SVIJETU ….

Sova
Gost
Sova

Ponos je, u hrišćanstvu, smrtni grijeh. U svakom crkvenom kalendaru to piše.

Send this to a friend