Planeta

Indijski poslanik došao na posao obučen kao Hitler

Indijski poslanik Naramali Sivaprasad pojavio se danas u parlamentu obučen kao nacistički vođa, Adolf Hitler, sa brčićima i kaputom sa kukastim krstom na džepu i rukavu, zahtijevajući više sredstava za razvoj njegove savezne države u južnoj Indiji.

Sivaprasad je juče takođe podigao ruku u nacistički pozdrav. Njegova pojava danas nije izazvala proteste poslanika.

On je rekao da želi da pošalje poruku premijeru Narendri Modiju da ne ide Hitlerovim stopama, i izjavio da premijer nije ispunio obećanje o obezbjeđivanju dodatnih sredstava za državu Andra Pradeš.

“On ne osjeća puls želja naroda i želim da ga navedem da bude kao on (Hitler)”, rekao je Sivaprasad.

Modijeva vlada je odbacila optužbe.

Sivaprasadova partija je u martu raskinula koaliciju s Modijem u znak protesta. Takođe, bezuspješno je pokušala da prošlog mjeseca sruši vladu glasanjem o nepovjerenju.

Taj poslanik, 67-godišnji bivši glumac, u parlament je ranije dolazio obučen kao farmer, stočar, muslimanski svještenik i žena da bi krenuo pažnju na razne teme.

Hitler je figura koja u Indiji i dalje fascinira ljude, budući da Holokaust nije mnogo poznata tema, i smatra se više snažnim liderom nego genocidnim diktatorom. Hitlerova knjiga “Moja borba” se može naći u mnogim knjižarama, a piratske kopije su uobičajena pojava na ulicama Nju Delhija i drugih velikih gradova.

Send this to a friend