Planeta

Izraelski avioni gađali Palestince koji su puštali zapaljive zmajeve i balone

Foto: Twitter

Izraelski avioni napali su danas na sjeveru pojasa Gaze grupu Palestinaca nakon što su pustili balone i zmajeve sa zapaljivim materijalom preko granice.

Meta izraelskog udara u kome je jedna osoba ranjena bio je Beit Hanun, javili su izraelski mediji, pozivajući se na palestinske izvore.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja u međuvremenu je saopštilo da je jedan 19-godišnji Palestinac podlegao ranama zadobijenim u sukobima na granici 14. jula. Njegovom smrću broj poginulih Palestinaca od početka demonstracija na granici Izraela i pojasa Gaze krajem marta popeo se na 173, prema podacima Frans presa.

Očekuje se da će se ti protesti nastaviti kasnije danas. U avgustu je objavljeno da su Izrael i islamistički Hamas na domaku dogovora o prekidu vatre posredstvom Egipta, nakon što su Izraelci koji žive na jugu zemlje apelovali na vladu da zaustavi svakodnevno puštanje balona i povremeno raketiranje koje je prijetilo da preraste u novi veliki sukob.

Detalji o eventualnom napretku u pregovorima o prekidu vatre nisu poznati, a lidera Hamasa u Gazi Jahja Sinvar je izjavio ove nedjelje da dogovor nije postignut o okončanju neprijateljstva uprkos zatišju koje je prevladalo u posljednjim danima.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend