Planeta

Jemen: U vazdušnom napadu pogođen autobus, među žrtvama ima mnogo djece

Ilustracija

Jemenske plemenske vođe saopštile su danas da su u vazdušnim napadima na prometnu pijacu i školski autobus na sjeveru zemlje ubijene 43 osobe, a među njima ima i mnogo djece. Kako je saopšteno iz Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, izbrojano je 29 tijela mrtve djece, mlađih od 15 godina.

Naš medicinski tim je dobio 29 tijela djece, mlađih od 15 godina i 48 povrijeđenih osoba, među kojima je i 30-oro djece, objavio je Crveni krst navodeći da su povrijeđeni i žrtve dovezeni u bolnicu u gradu Sada.

Iz Crvenog krsta su rekli da njihovi timovi bolničara pokušavaju da spasu koliko je moguće više povrijeđenih i pojasnili da, prema međunarodnom zakonu, civili moraju da budu zaštićeni za vrijeme nekog konflikta.

Fotografija iz bolnice u Jemenu

Napadi su se se dogodili danas na pijaci u Dahijanu u provinciji Sada, uporištu pobunjenika poznatih kao Huti, prenosi AP.

Fotografija iz bolnice u Jemenu

U međuvremenu, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom saopštila je da je napala pobunjenike Hute koji su juče ispalili raketu na južni dio te kraljevine.

Jemenske plemenske vođe, koje su tražile da ostanu neimenovane iz straha od odmazde, za današnje napade krive koaliciju na čelu sa Saudijskom Arabijom koja ratuje protiv šiitskih pobunjenika u Jemenu.

Portparol koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom, Turski al-Malki, izjavio je da su na nišanu napada u Sadi bili pobunjenici koji su ispalili raketu na južni dio te kraljevine “usmjerenu na stambene zone” pri čemu je ubijena jedna osoba, a ranjeno 11 ljudi.

Saudijska Arabija podržava međunarodno priznatu jemensku vladu i u ratu je sa Hutima od marta 2015.

Pobunjenici kontrolišu veći dio sjevernog Jemena, uključujući prijestonicu, Sanu, napominje američka agencija.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend