Planeta

Jermenija i Azerbejdžan dogovorili međusobno priznavanje teritorijalnog integriteta

Nikol Pašinjan, Foto: EPA

Jermenija i Azerbejdžan dogovorili su međusobno priznavanje teritorijalnog integriteta, saopštio je danas jermenski premijer Nikol Pašinjan.

„Želim da potvrdim da su se Jermenija i Azerbejdžan dogovorile o međusobnom priznavanju teritorijalnog integriteta i na osnovu toga možemo reći da idemo prilično dobro ka rješavanju naših odnosa“, rekao je on na proširenom sastanku Vrhovnog evroazijskog ekonomskog savjeta, prenosi TASS.

Premijer se osvrnuo i na pitanje obezbjeđivanja prava i bezbjednosti stanovnika Nagorno-Karabaha „u okviru međunarodnog mehanizma“.

„Nadam se da će uskoro početi normalan konstruktivan dijalog između Bakua i Stepanakerta (glavnog grada otcijepljenog regiona Nagorno-Karabah)“, rekao je on.

Pašinjan je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Jerevanu rekao da priznaje teritorijalni integritet Azerbejdžana, koji uključuje Nagorno-Karabah, ali pod uslovom da se obezbijedi bezbjednost jermenskog stanovništva.

Ranije danas, predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev rekao je da postoji mogućnost postizanja mirovnog sporazuma Bakua i Jerevana, s obzirom da je Jermenija priznala sporni region Nagorno-Karabah kao dio Azerbejdžana.

“Vjerujem da postoje mogućnosti za postizanje mirovnog sporazuma, posebno imajući u vidu da je Jermenija zvanično priznala Karabaһ kao dio Azerbejdžana“, rekao je Alijev.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
Ćaka ŹuluBohdan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bohdan
Gost
Bohdan

Kada je Azerbejdzan napao NagornoKarabah i zauzeo ga protjerujuci vojsku Jermenije, Pasinjan je ocekivao ili nadao se pomoci Russije. Posto ovi mrdnuli nisu, covjek se dozvao pameti, rijesio je da stane na kraj daljim sukobima i odlucio se na medjusobno priznanje teritorija. Otprilike je ista prica Srbija – Kosovo samo sto se Vucic i Srbi jos nadaju “pomoci” od Putina… Više »

Ćaka Źulu
Gost
Ćaka Źulu

Sve u pravu, ne mozes ti protiv marketinga crkve, to je “bozija” nacionalisticka srbokrečina.

Send this to a friend