Planeta

Još jedan snažan zemljotres pogodio Lombok

Novi snažan zemljotres 6,9 stepena Rihtera pogodio je danas indonežansko ostrvo Lombok, objavio je američki geološki institut, samo pola dana nakon potresa jačine 6,3 Rihtera.

To ostrvo je od 29. jula pogodila serija zamljotresa, uključujući i onaj 5. avgusta snage 6.9 stupeni u kojem je poginulo više od 450 osoba, a 350 hiljada ljudi je raseljeno.

Novi potres dogodio se 4 kilometra od sela Belanting na sjeveroistoku Lomboka. Eicentar je bio na oko 20 kilometara ispod zemlje.

Potres se osjetio i na obližnjim indonežanskim ostrvima, uključujući Bali, popularnu turističku destinaciju.

Indonežansko ostrvo jutros je pogodio zemljotres jačine 6,3 Rihtera, koji je oštetio brojne kuće i povrijedio nekoliko osoba na ostrvu.

A jak potres magnitude 8,2 pogodio je danas i područje Tihog oceana blizu Fidžija i Tonge, ali je bio vrlo duboko pa nije pokrenuo cunami niti je uzrokovao štete, saopštile su Američki geološki zavod i Centar za upozorenje na cunami.

Potres je bio na dubini od 559 kilometara što je prigušilo podrhtavanje na površini.

Prvi izveštaji govorili su o tome da je bio magnitude 8,0, a zatim je povećan na 8.2, što je jačina koja bi mogla uzrokovati ogromne štete da nije bio tako duboko.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend