Planeta

Još jedna saradnica optužila Bajdena za neprimjereno ponašanje

Džo Bajden

Nova optužba na račun bivšeg potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena stiže od Ejmi Lapos, njegove saradnice koja je izjavila da je Bajden pipao po licu i trljao nos o nju.

To je još jedna optužba na njegov račun, nakon što ga je Lizi Flores okrivila da je ljubio u teme tokom jednog predizbornog skupa.

Bivši potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država i potencijalni predsjednički kandidat izjavio je da vjeruje da ništa loše nije uradio.

Šta kaže optužnica?

Ejmi Lapos (43) bivša pomoćnica kongresmena, rekla je da je Džo Bajden neprimjereno dodirivao tokom jednog privatnog događaja 2009. godine u Harfordu, u Konektikatu.

Ona je ispričala da je tadašnji potpredsjednik ušao u kuhinju kako bi se zahvalio radnicima na pomoći, a potom je dirao po licu i trljao nos o nju.

Lapos smatra da Bajden ne treba da se kandiduje za Bijelu kuću.

„Ovakvo ponašanje nije u redu. Objektivizacija žena nije u redu.”

Flores je, pak, 2014. godine bila demokratski kandidat za zamjenika guvernera Nevade. Džo Bajden joj je bio velika podrška.

Flores kaže da dok se pripremala za javni nastup, kongresmen je stavio ruke na njena ramena, omirisao joj kosu i onda je poljubio u teme.

Kako je Bajden odgovorio?

Portparol Džoa Bajdena oglasio se povodom nove optužbe.

„Tokom mojih dugogodišnjih kampanja i javnog života, rukovao sam se i grlio bezbroj puta. Mislim da se nisam nikada neprimjereno ponašao. Trenutno smo u u važnom periodu u kome žene osjećaju da mogu da govore o svojim iskustvima i muškarci treba da obrate pažnju na to. Ja ću to svakako uraditi.”

On je takođe optužio „desničarske trolove” da su na Internetu objavili bezazlene slike Bajdena u interakciji sa ženama kao dokaz neprimjerenog ponašanja.

Kakve su reakcije?

Mnogi su podržali Lusi Flores.

Senatorka Elizabet Voren zatražila je odgovore od Bajdena, a senatorka Ejmi Klobučar kaže da ljudi koji se bave politikom moraju da postavljaju pitanja i da rješavaju probleme.

Neki brane Bajdena.

Sintija Hogan, bivša pomoćnica potpredsjednika, rekla je za Njujorktajms da se Bajden prema svima odnosi s poštovanjem i da je oduvijek insistirao da i drugi to rade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zvono
Gost
Zvono

Bajdene Bajdene stara napasti…

anonimus
Gost
anonimus

Lice joj dodirivao, dokle ovo ide, tačno tjerate sve da ne bude više fizičkog kontakta, a onda ćemo imati nezaboravni sajber sex, užas

Send this to a friend