Planeta

Još jedno pogubljenje u SAD, porotnici i zatvorsko osoblje bezuspješno tražili pomilovanje

Foto: AP

Brajan Dorsi, osuđen na smrt zbog dvostrukog ubistva, pogubljen je u Misuriju pošto je Vrhovni sud SAD odbio da interveniše, potvrdili su zvaničnici. Protiv pogubljena bili su advokati, aktivisti, porotnici na suđenju, pa čak i zatvorsko osoblje.

Država je izvršila Dorsijevu smrtnu kaznu smrtonosnom injekcijom u zatvoru u Bon Tereu u utorak kasno poslije podne, navodi se u saopštenju Odjeljenja za popravne kazne Misurija. Dorsi je proglašen mrtvim u 18.11 časova po lokalnom vremenu, javlja CBS.

„Ako je neko zaslužio pomilovanje, onda je to svakako Brajan, koji je u potpunosti rehabilitovan i čija je smrtna presuda bila toliko problematična da petorica njegovih porotnika vjeruje da ne treba da bude pogubljen. Pogubljenje Brajana Dorsija je besmislena okrutnost, primjena državne moći koja ne služi legitimnoj kaznenoj svrsi“, saopštio je advokat osuđenika Kirk Henderson.

Dorsi je proglašen krivim za ubistvo rođake i njenog supruga 2006. i osuđen na smrt.

Guverner američke savezne države Majk Parson u utorak je odbio posljednju žalbu advokata Brajan Dorsija.

„Bol koji je Dorsi nanio drugima nikada ne može biti nadoknađen, ali sprovođenje Dorsijeve kazne prema zakonu Misurija i naređenju suda, donijeće pravdu i zatvoriti slučaj“, rekao je Parson.

Dorsijevi advokati su zatražili pomilovanje tvrdeći da je on rehabilitovan i da je više od 70 bivših i sadašnjih službenika zatvora podržalo preinačenje Dorsijeve smrtne kazne. Oni su navodili i da je Dorsi bio psihotičan zbog korišćenja narkotika kada je počinio ubistva.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
HhhhPušti to
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hhhh
Gost
Hhhh

Amerika nije banana drzave kao ove nase balkanske . Good Bless America

Pušti to
Gost
Pušti to

Samo je smrt dovoljno dobra kazna za ubistvo. Čuš, rehabilitovan! Kako? Je li oživio ubijene?

Send this to a friend