Planeta

Kabul: U bombaškom napadu 25 mrtvih

Slika jučerašnjeg napada na avganistanski vojni kamp sjevernoj pokrajini Faryab.

Strahuje se da je broj žrtava u Kabulu znatno veći od potvrđenog bilansa.

Najmanje 25 osoba je poginulo, a 35 je ranjeno u napadu bombaša samoubice, koji se dogodio na zapadu avganistanske prijestonice, potvrdilo je Ministarstvo zdravlja.

Portparol policije Hashmat Stanekzai je za Al Jazeeru rekao da postoji strah da je broj žrtava znatno veći.

Napad se desio u dijelu Kabula poznatom kao Dasht-e-Barchi.

Povrijeđeni su prebačeni u gradske bolnice, prenio je Reuters.

Meta bombaša samoubice bila je privatna zgrada u kojoj su se održavali pripremni časovi za upis na fakultet, javlja AP.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napad.

Prethodno je najmanje 38 avganistanskih vojnika poginulo u napadu talibana na vojnu bazu u pokrajini Baglan, na sjeveru zemlje, javlja Anadolija.

Predsjednik lokalnog vijeća u Baglanu Safdar Muhsini potvrdio je da je u napadu talibana poginulo najmanje 38 vojnika. Istakao je da je veliki broj vojnika ranjen, te da je ubijen i značajan broj talibanskih boraca.

Talibani su saopštili da je preuzeta kontrola nad vojnom bazom, te da je ubijeno najmanje 70 pripadnika snaga sigurnosti Avganistana.

Talibani su i juče izveli napad na avganistanski vojni kamp u sjevernoj pokrajini Faryab. Tada je poginulo ili ranjeno najmanje 20 vojnika, a dan prije toga izveli napad na prelaz na granici s Tadžikistanom, te ubili najmanje 12 graničnih policajaca.

Avganistanske snage sigurnosti protjerale su talibane iz Ghaznija i nastoje da oslobode i predgrađe, dok talibani tvrde da se i dalje vode borbe u gradu.

Stotine ljudi pobjegle su iz grada, gdje je ubijeno najmanje 100 pripadnika avganistanskih snaga sigurnosti i 20 civila.

Send this to a friend