Planeta

Kako se Bajden slučajno kandidovao za predsjednika Amerike

Džo Bajden

Bivši američki potpredsjednik Džo Bajden greškom je najavio da će se kandidovati za predsjedničku funkciju.

Nekada prvi saradnik Baraka Obame je govorio u Delaveru pred oko 1.000 zvanica na večeri koju su organizovale demokrate.

On je rekao da ima bolje i naprednije rezultate „od bilo koga ko se kandidovao”, a onda se ispravio i rekao „od bilo koga ko bi se kandidovao”.

Prisutni su ustali i krenuli da skandiraju „kandiduj se Džo, kandiduj”, ali je Bajden odgovorio: „Nisam to mislio”.

Bajden je u Delaveru istakao da je vrijeme da Amerika pokaže da ponovo „ima kičmu”, ali da je važno da se postigne konsenzus i izbjegnu aktuelna sitničarenja, podmetanja i zlobni komentari.

„Rekli su mi da me kritikuje nova ljevica”, kazao je Bajden misleći na novo, popularno lijevo krilo demokrata na kojem se nalazi i kongresmenka Aleksandrija Okazio Kortez.

„Ali, moji rezultati i stavovi su napredniji od bilo koga ko se kandiduje za…”

Onda se ispravio i rekao: „Za bilo koga ko bi se kandidovao. Zato što je, ljudi, vrijeme da vratimo jedinstvo ovoj zemlji”.

Bajden, koji je proveo dva mandata na potpredsjedničkoj funkciji, naveo je da su predsjednički izbori 2020. godine najvažnije glasanje u ovom vijeku.

Nije prvi put da se spekuliše o mogućnosti da se Bajden kandiduje za predsjednika.

Ako bi to zaista uradio, Bajden bi postao 16. kandidat za predsjedničku nominaciju iz redova demokrata.

Među njima su senatorke Elizabet Voren i Kamala Heriv, kao i senator Berni Sanders koji je 2016. godine bio protivkandidat Hilari Klinton na stranačkim izborima.

Prošle nedjelje je kandidaturu ozvaničila i kongresmenka iz Teksasa Beto O’Rurk.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aca
Gost
Aca

Ne znam dali ce demokrati pobediti na sledecim izborima, ali sam siguran da za 10 godina predsednik USA bice jos jedan clan najjace familije momentalno u Americi odnosno onaj od Busovih sto je guverner Floride bio na znam jel jos.

VeryMuch
Gost
VeryMuch

Sto isprica to!?

Send this to a friend